Vind jouw tuincentrum

Vier toffe woonplanten voor in de herfst

Terwijl anderen zich druk maken over de kou, ziet u natuurlijk enkel al die mooie, warme herfstkleuren. De natuur geeft ons in de herfst iets om naar te kijken. Binnen zult u toch echt zelf aan de slag moeten om het gezellig te maken. Ook hier kan de natuur u een handje helpen: welke woonplanten geven u dat warme herfstgevoel?

#1 Croton struik

Deze plant brengt prachtige herfstkleuren naar uw woonkamer. De bladeren kunnen wit, geel, rood, oranje en zelfs paars kleuren! Van oorsprong komt de plant uit Oost-Azië, maar de plant is geliefd als kamerplant in België. De Croton struik groeit smal omhoog en u kunt de plant het best op een lichte plaats zetten, maar niet in de volle zon. Twee keer per week een beetje water is voldoende. Zet deze kleurrijke plant in een lichte kleur pot, zodat de blaadjes er nog meer uitspringen.

#2 Philondendron Imperial Red

De naam zegt het al: deze plant heeft naast groene ook rode bladeren. Dit maakt dat hij helemaal bij de herfst past. Philodendron is door kwekers gemaakt en de plant zal niet gauw sterven in periodes waarin hij minder goed wordt verzorgd. Het is wel belangrijk dat de plant het niet koud krijgt. Zet Philodendron bij voorkeur in een rode of roodbruine pot. Dit gaat erg mooi samen met de rode bladeren.

[page-break]

#3 Dracaena Marginata

De rode kleur is bij deze woonplant wat minder goed zichtbaar, maar de bladeren hebben wel degelijk een rood accentje. Dracaena wordt neergezet op kantoor, waar de verzorging nog weleens vergeten wordt. De plant is namelijk een goede overlever. De dunne blaadjes die vrolijk omhoog steken geven de plant iets exotisch. Deze kamerplant mag zeker niet ontbreken in uw interieur!

#4 Vetplant Peperomia Rosso

Vetplanten zijn geliefde woonplanten, omdat ze weinig verzorging nodig hebben en er bijzonder uitzien. Als een vetplant de woestijn kan overleven, dan overleeft deze ook zeker uw woonkamer. Peperomia Rosso heeft dikke bladeren met rode accenten, waar hij vocht in opslaat. Tussendoor steken vrolijke witte sprieten de lucht in. Zet deze plant op een lichte plaats en geef slechts één keer in de twee weken water.

Combineer uw herfstachtige kamerplanten met leuke woonaccessoires in herfstkleuren!