Vind jouw tuincentrum

Vijf dieren die het goed doen als kerstdecoratie

Om uw kerstdecoraties echt te laten leven mogen dieren niet ontbreken. Het toevoegen van dieren maakt het namelijk veel makkelijker om aan storytelling te doen. Het oog valt veel sneller op een scéne waar echt iets gebeurt dan op statische decoraties. Maar welke dieren doen het nou het best als kerstdecoratie?

#1 Elanden en herten

Elanden en herten mogen zeker niet ontbreken in uw kerstversiering. Ze zijn op vele manieren tot decoratie gemaakt. U vindt bijvoorbeeld:

  • Beeldjes van hout, plastic en kristal
  • Hangers
  • Knuffels
  • Hertenhoofden voor aan de muur
  • Lichtgevende elanden

Elanden en herten kunnen eigenlijk op twee manieren iets betekenen voor uw kerstversiering. Er bestaan hele statige uitvoeringen, met mooie, slanke vormen en een sierlijk gewei. Deze uitvoeringen komen vaak in één kleur en voegen de sierlijke schoonheid van de natuur toe. Dit soort decoraties passen perféct binnen de botanische kersttrend, waarmee ook dit gevoel wordt opgeroepen. Er zijn ook schattige herten en elanden te vinden die wat minder natuurgetrouw zijn. Deze voegen een grappig effect toe en maken de boel wat luchtiger.

#2 Uilen

Uilen zijn ieder jaar weer favoriet, ze passen bij iedere kersttrend. Uilen zien er statig en wijs uit, maar kunnen ook op een grappige manier worden gepresenteerd. Het leuke van uilen als kerstversiering is dat u heel veel kanten op kunt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor stoffen of harde hangers, natuurgetrouwe uilen of uilen in een vrolijk kleurtje, kerstballen in de vorm van uilen, uilenbeeldjes, uilenkaarsjes; u kunt het zo gek niet bedenken! Dit komt mede doordat uilen in een langwerpige vorm, maar ook in een ronde vorm worden afgebeeld. De uil past het best bij de winters witte en de botanische kersttrend.

[page-break] 

#3 Beren

Zowel bruine beren als ijsberen worden vaak verwerkt in kerstdecoraties. Bruine beren passen heel goed bij dat nostalgische kerstgevoel, omdat teddyberen ook doen terugdenken aan de kindertijd. Door dit soort beertjes toe te voegen aan uw kerstversiering maakt u het allemaal wat zachter en warmer. Het past goed bij de klassieke kersttrend. IJsberen zorgen juist voor een wat kouder effect, maar ze staan heel mooi bij vele andere soorten kerstversiering. Wit kleurt bijvoorbeeld mooi bij zilveren of blauwe ballen en ijsberen passen dan ook het best bij de Scandinavische en winters witte kersttrend. Veel mensen vinden het ook leuk om binnen in ieder geval de illusie van een witte Kerst te wekken, aangezien dit buiten bijna nooit meer voorkomt.

#4 Pinguïn

De pinguïn is een grappig diertje dat een vrolijk gevoel veroorzaakt, daarom ziet u deze vaak terug in de kerstversiering. Pinguïns worden bijna altijd in groepjes gepresenteerd of bijvoorbeeld een moeder met een jong. Pinguïns worden vaak als beeldjes toegevoegd aan de decoratie en ook lichtgevende pinguïns zijn populair. De pinguïns krijgen vaak een kerstmutje op en een sjaal om.

#5 Vogels

Vogels worden vooral in de kerstboom gehangen. Veel mensen hebben nog mooie zilveren vogels met knijpers van vroeger voor in de boom. Vogels worden vaak in de mooiste kleuren gepresenteerd, maar zorgen eigenlijk altijd voor een sereen effect. Dit is heel fijn tussen alle drukke decoraties in.

Veel plezier met het versieren van uw huis!