Vind jouw tuincentrum

Voorjaarsverrassingen als tuinplant van de maand februari

Yes, het voorjaar komt er weer aan! Februari heeft alvast een aantal voorjaarsverrassingen in petto. Plant deze kleurrijke planten in de tuin en u bent zo uit dat winterdipje. De geselecteerde bloemen bloeien vroeg en vaak ook nog een tweede ronde.

Selectie voorjaarsbloeiers

Bloemenbureau Holland heeft de mooiste voorjaarsverrassingen voor u geselecteerd.

Hazelaar

De populairste hazelaar is de kronkelhazelaar. Deze takken zijn ook heel populair rond Pasen. Ze krullen vrolijk alle kanten op! Deze plant is eigenlijk hét voorbeeld van een vrolijke plant die niet per se kleurrijk is. Als de plant in bloei staat, krijgt deze mooie gele bloemetjes, verspreid over de kronkelende takken. Na de bloei ontstaat kroezend groen blad. Kronkelhazelaar kan wel drie meter hoog worden!

Blauwkussen

Dit is een mooie bodembedekker, die ook leuk staat in een bak. Er zijn blauwe, roze, paarse en witte varianten. De plantjes staan graag droog en warm. Het is leuk om ze tussen rotsen of bestrating te laten groeien. Of rond een muurtje! Deze planten blijven juist heel laag. Ze kunnen maximaal 15 cm lang worden.

Sleutelbloem

De bloemen van de Sleutelbloem zijn vrolijk wit en pastel. De bladeren zijn stevig en helder groen. Het warmgele hartje van de bloemetjes lokt vele insecten naar de tuin. Sleutelbloem staat graag een beetje beschut. De plant wordt maximaal 15 cm hoog en bloeit als één van de eerste plantjes van het jaar.

Scheefkelk

Scheefkelk is meestal violet, de soorten die u in tuincentra kunt kopen tenminste. De kleuren van Scheefkelk en Blauwkussen matchen heel mooi met elkaar. Deze plant blijft ook vrij laag.  Zet Scheefkelk op arme grond en een lichte plek.

Verzorgingstips voor voorjaarsverrassingen

  • Zet deze plantjes in de zon of halfschaduw.
  • De grond moet goed het water kunnen afvoeren. In bakken hebben ze meer water nodig dan in de volle grond.
  • Geef deze planten de ruimte, zowel opzij als omhoog.
  • Hazelaar heeft iets meer voeding nodig dan de rest.
  • Als u scheefkelk en blauwkussen flink terugsnoeit als deze planten zijn uitgebloeid, dan groeien ze weer heel mooi terug. Bij sleutelbloem en hazelaar hoeft u alleen de dode delen te verwijderen.

Geniet van uw voorjaarsverrassingen!

©Bloemenbureau Holland