Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wat komt er allemaal kijken bij het onderhouden van een buitenkeuken?

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is het hebben van een buitenkeuken een goede toevoeging. Waar je in de zomer door middel van een buitenkeuken een heerlijke maaltijd in de tuin kunt bereiden, kun je jezelf in de winter door middel van een buitenkeuken en een buitenkachel net zo goed van een warme, knusse maaltijd voorzien. Bij het onderhouden van een buitenkeuken komt echter wel het nodige onderhoud kijken.

Indien je overweegt om een buitenkeuken aan te schaffen of deze al tot je beschikking hebt, is het belangrijk om deze zo nauwkeurig mogelijk te onderhouden. Door je buitenkeuken goed te onderhouden gaat hij niet alleen langer mee, maar voorzie je jezelf tevens van een hygiënische maaltijd, doordat je buitenkeuken te allen tijde schoon is.

Voordelen van een buitenkeuken

Om te begrijpen wat je zo nodig dient te onderhouden wanneer je over een buitenkeuken beschikt, is het praktisch om de voordelen die een buitenkeuken met zich meebrengt voor jezelf op een rijtje te hebben. Het grootste voordeel (eveneens het nut) van een buitenkeuken is dat je buiten kunt koken. Koken en eten in de buitenlucht is vaak net iets meer ontspannen en ook nog eens erg sfeervol. Sinds de tuin een steeds belangrijker onderdeel van de leefomgeving wordt, is een buitenkeuken dan ook een ware pre. Daarnaast hoef je dankzij de buitenkeuken niet verplicht naar binnen om een maaltijd te koken, terwijl de rest lekker buiten zit.

Ontvet je buitenkeuken

Na ieder gebruik van de buitenkeuken is het van belang om deze te ontvetten door middel van ontvetter. HG vetweg verwijdert eenvoudig en veilig diverse spijsoliën en dierlijke en plantaardige vetten op roestvrij staal, gegalvaniseerde, geëmailleerde en aluminium oppervlakken. De vetvlekken zullen hierdoor snel verdwijnen.

Groene aanslag verwijderen

Het seizoen speelt een grote rol voor de aanmaak van groene aanslag op plekken waar de zon weinig komt. Vaak is groene aanslag in het najaar en de winter dan ook hardnekkiger, omdat er dan meer neerslag valt en er minder zonlicht is. Het kan dan ook voorkomen dat zich op de plek waar de buitenkeuken gevestigd is, groene aanslag vormt. Doorgaans vormt groene aanslag zich op terrassen en oppervlakken van hout, steen of beton, waardoor de achtertuin hiervoor een ware brandhaard kan zijn. Groene aanslag verwijderen is een kleine moeite en zorgt desondanks voor een mooi, schoon terras, zodat je tuin er niet alleen netjes uitziet, maar jij ook zo fris mogelijk kunt koken in je buitenkeuken!