Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Welke verschillende types buitenlampen zijn er?

Verlichting in het interieur is voor iedereen vanzelfsprekend, maar ook voor buiten zijn er allerlei vormen van verlichting. Buitenverlichting voor in de tuin bijvoorbeeld of voor bij de entree om in het donker gemakkelijk de sleutel in het sleutelgat te steken. Wat dat betreft zijn er allerlei soorten buitenlampen die verschillende doelen dienen. Bekijk hieronder welke buitenlampen er allemaal zijn.

Buitenlampen voor de sfeer

De tuin is steeds meer een plek waar veel tijd wordt doorgebracht. Ook op avonden waarop de zon onder is gegaan en het donker is in de tuin. Dan is het natuurlijk ideaal om sfeervolle buitenverlichting aan te zetten. Er zijn allerlei soorten buitenlampen die een sfeervol licht met zich meebrengen. Bijvoorbeeld in de vorm van een hanglamp voor buiten of in een uitvoering als tuinspots en grondspots. Er is sprake van een breed en gevarieerd aanbod van buitenverlichting voor de sfeer. Daarbij is het mogelijk om met de stijl rekening te houden. De tuinstijl en die van de buitenkant van de woning vormen daarbij het uitgangspunt.

Verlichting in allerlei stijlen

Zo is het mogelijk om voor landelijke verlichting of voor moderne verlichting in de tuin te kiezen. Ook met betrekking tot het design en materiaal is rekening te houden net als met de kleur. Bijvoorbeeld glas of metaal en wit of zwart. Voor wat betreft de vorm is er onder meer keuze uit vierkant, rechthoekig en langwerpig. Er zijn wandlampen verkrijgbaar, maar ook tafellampen voor op de tuintafel die bijvoorbeeld over een te dimmen lichtbron beschikken. Verder is het mogelijk om voor slimme verlichting te kiezen. Deze verlichting voldoet helemaal aan de eisen van deze tijd en biedt de mogelijkheid om via een tablet, smartphone of afstandsbediening bediend te worden.

Buitenlampen voor de veiligheid

Naast dat er sprake is van sfeervolle tuinverlichting is het ook mogelijk om buiten verlichting op te hangen voor de veiligheid. Er is een gevarieerd aanbod met wandlampen voor buiten verkrijgbaar. De lampen voor buiten zijn uiteraard weerbestendig en zijn dan ook beschermd tegen regen, wind en warmte. Een buitenlamp die over een bewegingssensor beschikt, is praktisch als preventief afschrikmiddel. Ongenode gasten die de verlichting zien aangaan, lopen graag je deur voorbij. De bewegingssensor zorgt ervoor dat de verlichting aangaat op het moment dat er beweging wordt gedetecteerd. Het is uiteraard mogelijk om met duurzaamheid rekening te houden als het gaat om buitenverlichting. Bijvoorbeeld door voor LED-buitenlampen te kiezen. Deze lampen kenmerken zich door een laag stroomverbruik en hebben daarom een duurzaam karakter.

Bol AlgemeenBol Algemeen