Vind jouw tuincentrum

Winterse bloemenuitjes

De komende tijd zijn er een aantal leuke winterse bloemenuitjes te doen. Waar gaan we u dit jaar zien?

7 januari t/m 28 februari Hamamelisfeesten

Kent u de Arboretum in Kalmthout (Antwerpen). Dit is een groendomein dat vele hectares groot is. De tuin heeft een collectie van meer dan 7000 plantensoorten uit de hele wereld. U vindt er ieder seizoen iets nieuws. Nu zult u misschien denken dat de tuin er in de winter maar saai uitziet, maar dit is juist een van de leukste periodes om langs te gaan! De meeste andere tuinen zijn namelijk nog in winterslaap, maar de Arboretum staat helemaal vol met winterbloeiers. Er staan bijvoorbeeld prachtige toverhazelaars. Kom tijdens de Hamamelisfeesten op zondag naar de Arboretum. Er zijn dan namelijk ieder uur wandelingen met een gids. Geniet ook van de cafetaria, de cadeaushop en het plantencentrum.

Openingstijden: iedere dag van 10:00 tot 17:00 uur.

Ingang: zeven euro

Adres: Heuvel 2, 2920 Kalmthout (Antwerpen)

16 januari t/m 20 maart Wintermagie

Ook in de Plantentuin Meise ziet u rond deze tijd allerlei mooie winterbloeiers. Aan de kassa krijgt u een folder met informatie over al deze planten. Je kunt hier zelf een wandeling doen of samen met een gids. Kijk voor meer informatie even op de website van Plantentuin Meise. Op zondag 3 februari is er een speciale zondagwandeling die gericht is op winterbloeiers.

Openingstijden: alle dagen vanaf 9:30.

Ingang: 7 euro

Adres: Nieuwelaan 38, 1860 Meise (Brussel)

20 januari Snoeidemonstratie klein fruit

In de Kruisbessen-Proeftuin in Zomergem-Gent laten ze op 20 januari zien hoe u klein fruit op de juiste manier kunt snoeien. U wilt natuurlijk wel een goede oogst! De demonstratie wordt gegeven door Marc Geens. Schrijf u van te voren even in!

Uren: zondag 20 januari 2019

Ingang: 5 euro

Adres: Blauwerwaan 62, 9930 Zomergem-Gent

Zaterdag 26 en zondag 27 januari Sneeuwklokjesweekend

Ontdek bijzondere sneeuwklokjes als helleborus en andere winterbloeiers tijdens het sneeuwklokjesweekend bij de Alpenplantkwekerij van Cathy Portier. Volg een rondleiding en leer alles over deze mooie planten.

Uren: Beide dagen van 9:00 tot 17:00 uur

Ingang: GRATIS

Adres: Margareta van Vlaanderenstraat, 8310 sint Kruis (Brugge)  

 

©Magische-tuinen.be