Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zo geniet je ook in de winter van de tuin

Met koud weer trekken we het liefst naar binnen. Gezellig bij de open haard met een kopje thee terwijl het buiten vriest, er is haast niets knusser dan dat. Maar de komst van de winter hoeft niet te betekenen dat we maar binnen moeten blijven tot de lente komt. Er zijn namelijk een tal van manieren waarop je tijdens de koudere maanden van het buitenleven kunt genieten. Waarom zou je dit jaar het leven in de tuin niet omarmen, in plaats van de tuin inpakken voor de wintermaanden? Het buitenleven is immers een mooie alternatieve plek om tijd alleen, met familie of vrienden door te brengen. Met een paar simpele aanpassingen trek je de gezellig sfeer van binnen zo door naar buiten en haal je het meeste uit je tuin.

Vuurkorf

Kleed je tuin gezellig aan

Lantaarns, vuurkorven, kaarsen, vogelhuisjes, het zijn allemaal leuke accessoires voor een winterse tuin. Extra verlichting door middel van lantaarns of lichtslingers brengt sfeer in de tuin. En dat kan je tuin zeker gebruiken wanneer de dagen korter worden. Het is een mooie manier om warmte toe te voegen aan de donkere winternachten. Bovendien geven lichtjes de tuin iets magisch.

Investeer in een overkapping

Met behulp van een overkapping trek je het buitenleven een gedeelte naar binnen. Het is als het ware een verlengstuk van je woonkamer. Je kunt er onder lezen, spelletjes spelen met de familie of alleen in een online casinos belgie. Het is echt een plek waar je je even terug kunt trekken en toch beschermd bent van de elementen.  In de zomer beschermt de overkapping je van de brandende de zon en in de winter van de wind en regen. De overkapping blokkeert namelijk een gedeelte van de wind waardoor het een stuk aangenamer is dan de rest van de tuin. Daarbij blijft het droog onder overkapping dus je kunt er gerust meubilair neerzetten zoals een terrasverwarmer.

Maak je tuin vogelvriendelijk

In de winter is het voor vogels soms lastig om water en voedsel te vinden. Met een goede vogelvoeder en een waterbad maak je van je tuin een vogelparadijs. Het is een heel betaalbare manier om voor dieren te zorgen. Daarbij geeft het je iets om naar uit te kijken, want wat is er nu leuker dan wild in je tuin. De vogels zullen graag drinken uit het waterbad of hun veertjes wassen. En door de vogelvoeder te vullen met zaden en noten zul je heel wat vogeltjes naar je tuin trekken. Het is een leuke manier om vanuit het comfort van je huis van het buitenleven te genieten.

Maak een sneeuwpop

Een sneeuwpop of sneeuwengel maken is een perfect excuus om een frisse neus te halen. Het sneeuwt in België misschien niet zo vaak, maar als het sneeuwt moet je eigenlijk wel naar buiten. Maak van de gelegenheid gebruik om je tuin te versieren met sneeuwpoppen en andere sneeuwcreaties. Daarbij is het voor de kinderen een geweldige kans om plezier te hebben.

Tuinieren kan ook in de winter

Alleen omdat het buiten koud is wil nog niet zeggen dat je tuin geen onderhoud nodig heeft. Zeker met de aangename winters in België komt het nog wel eens voor dat onkruid gewoon doorgroeit. Ook zijn er een heleboel planten die tijdens het koude seizoen een beetje kleur aan je tuin kunnen geven. Daarbij is de winter het ideale seizoen om te snoeien. Tijdens de wintersnoei kun je de bomen eens een goede beurt geven. Bomen zijn tijdens deze tijd namelijk in het ware in een soort winterslaap waardoor de sapstroom afneemt. Hierdoor kun je de boom snoeien zonder dat deze gaat bloeden.

Bol AlgemeenBol Algemeen