Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Gentse azalea: een onuitputbare inspiratiebron

27 August 2012
Gentse azalea: een onuitputbare inspiratiebron

Met de campagne “Gentse azalea” wil VLAM de plant herpositioneren op de markt. De azalea heeft veel vormen en kleuren, een lange bloeiduur en kan mits een modern ogende presentatie de consument bekoren.

Inspiratieboekjes
Met de inspiratieboekjes worden ideeën aangereikt om de Gentse azalea op een creatieve en vernieuwende manier te presenteren. Sober en strak? Of rustiek en romantisch? Dankzij haar verscheidenheid, het grote kleurengamma en de rijke bloei is de Gentse azalea een onuitputbare inspiratiebron. Bovendien draagt de azalea bij tot een verbetering van het welzijn en de levenskwaliteit.

Europees erkend streekproduct
De Gentse azalea is het paradepaardje van de Vlaamse sierteelt. De plant werd eind 18de eeuw vanuit China en Japan naar Europa gebracht. Sindsdien is er heel veel gebeurd. Door onderzoek en veredeling is het aanbod van azalea’s tegenwoordig bijzonder uitgebreid. De Vlaamse azaleatelers hebben hier een zeer belangrijk aandeel in.

Lees verder