Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Diy zo maakt u een zomers boeket

Regen hoeft geen spelbreker te zijn! Haal de zomer naar binnen door een kleurig zomers boeket samen te stellen. Maar wat zijn nou typische zomerbloemen?

De zonnebloem

De zonnebloem is misschien wel hét symbool voor de zomer. Ze lijken door hun grootte misschien niet ideaal voor in een boeket, maar zonnebloemen worden hier erg vaak voor gebruikt. Wist u dat er niet alleen gele zonnebloemen bestaan? U vindt ze in verschillende kleuren:

  • Oranje
  • Bruin
  • Crème
  • Donkerrood

De zonnebloem staat symbool voor vruchtbaarheid, vertrouwen, zelfrespect, levenslust, bewondering, kracht en loyaliteit.

Gladiool

Wat de gladiool vooral een zomerse bloem maakt, zijn de vele felle kleuren die de bloem draagt. Er bestaan witte, rode, gele, roze en paarse gladiolen. De bloemen kunnen zelfs meerdere kleuren hebben! Wat de bloem opvallend maakt, is dat er aan weerszijden van de stengel bloemen groeien. Gladiolen zijn lang, maar goed te combineren met andere bloemen.

[page-break]

Delphinium

De naam van deze bloem is afkomstig van het Latijnse woord voor dolfijn. De knoppen van de bloem hebben namelijk iets weg van een dolfijn! Delphinium wordt ook wel ridderspoor genoemd en er zijn zo’n 250 soorten. De bloemen kunnen paars, blauw, rood, geel of wit zijn.

Allium

Allium zal u boeket met zijn bijzondere uiterlijk zeker iets speciaals geven! De bloem is opgebouwd uit een stengel met daarop een bol die uit talloze kleine paarse bloemetjes bestaat. Allium is ook een leuke plant voor in uw tuin.

Dahlia’s

Dahlia’s zijn er in verschillende soorten en maten, maar ze hebben allen één ding gemeen: het zijn vrolijke en kleurrijke bloemen! De bloemen zijn altijd licht bollend, met ronde of iets puntigere blaadjes. Dahlia’s worden ook vaak gebruikt voor bloemencorso’s!

U kunt natuurlijk altijd advies vragen aan een bloemist.