Vind jouw tuincentrum

Inspiratie: combineer de amaryllis

De elegante en krachtige amaryllis doet het goed in deze donkere en koude winterdagen. Wist u dat de naam amaryllis komt van het Griekse woord ‘amarussein’? Dit betekent ‘fonkelend’ of ‘stralend’. Eigenlijk is deze prachtbloem in haar eentje al een waar pronkstuk, maar mocht u een mooie combinatie willen maken, dan hebben wij een goede tip!

Combinaties met de amaryllis

U kunt de amaryllis combineren met veel andere bloemen en stijlen. Van uitbundig tot klassiek, het kan allemaal! Een geweldige combinatie maakt u samen met de Ilex. U kunt ze zoals op de onderstaande afbeelding samen in een grote glazen pot met deksel doen als prachtig kunstwerk.

De amaryllis en Ilex samen

Een andere eenvoudige maar mooie combinatie is de amaryllis samen met eucalyptus. Zoals u ziet op onderstaande foto maken deze samen een prachtig boeket! De laatste combinatie die ietwat uitbundiger is, is de amaryllis met seringen en magnolia.

Amaryllis en eucalyptus

Probeer het eens uit en ontdek welke combinatie het beste bij u en uw voorkeuren past! De bloemist kan u ook altijd helpen om een mooi boeket te maken. Geniet van deze sprankelende winter-pracht!