Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

‘Ah nee, de wc is verstopt!’

Ook dat nog! Corona nog eens aan toe!

Juist nu we met z’n allen thuis zitten is een verstopping van een afvoer heel erg vervelend. Een geluk bij een ongeluk is dat ontstoppingsdiensten tot de essentiële beroepen gerekend worden, dus via Rioolprobleem Kwijt vindt u zo een rioolspecialist die de verstopping bij u thuis of op het bedrijf binnen de kortste keren kan verhelpen.

Uw zoontje komt opgewonden de kamer binnenlopen. ‘Mama, mama, de wc doet raar!’ U gaat kijken en ziet dat de boodschap van de jongen in het water drijft, dat net tot aan de rand van de wc staat. Heel langzaam ziet u de waterspiegel zakken, gelukkig! Snel draait u de watertoevoer dicht en u waarschuwt uw man en andere kinderen om geen gebruik te maken van de wc beneden.

Waar zit de verstopping?

U checkt of de kleine lavabo van het toilet ook slecht wegloopt. Nee dus. Ook de gootsteen in de keuken, de lavabo boven, de wc en de douche geven geen problemen. Het is dus geen probleem met de septische put! U wrijft het zweet van uw voorhoofd. Maar wat nu? Met een schepje haalt u de boodschap van uw kind uit het water, neemt het mee naar boven en spoelt het daar door de wc. Het water in de wc beneden zakt langzaam. U ziet verder niets verdachts, maar het is duidelijk dat er een verstopping zit in de afvoer van de wc.

Wat veroorzaakt de verstopping?

Uw man stelt voor om bij de supermarkt een ontstoppingsmiddel te halen. U wijst het van de hand. Slim! Want een dergelijk plotsklapse verstopping in een specifieke afvoer kan niet worden verholpen met een ontstoppingsmiddel. Dat beseft u zich terdege. Er moet welhaast iets in de wc gevallen zijn, denkt u. Dat kan, want ontstoppingsdiensten halen de gekste dingen uit afvoeren tijdens hun werk. Wat te denken van:

 • kinderspeelgoed
 • haren, spelden en zeepresten
 • maandverband
 • mobiele telefoons
 • luiers
 • ondergoed
 • dildo’s
 • kattenbakvulling
 • plastic verpakkingen
 • koppen van wc-borstels
 • en nog veel meer vreemde zaken

U vraagt zich dus af: wat is hier gebeurd? Een rondvraag onder uw familieleden levert geen resultaat op. Iedereen heeft zijn telefoon nog. U heeft geen idee, maar weet één ding wel zeker: dit probleem moet opgelost worden!

Moet ik een ontstoppingsdienst bellen?

Het is verstandig om nu een professional in te schakelen. U vindt hem heel eenvoudig door op uw telefoon naar de website van Rioolprobleemkwijt te gaan en daar uw woonplaats of postcode in te voeren. U wordt dan rechtstreeks naar de pagina van uw lokale ontstoppingsdienst gebracht. Uw rioolspecialist heeft er zelfs een gezicht. Zijn nummer staat erbij en als u het belt, komt u rechtstreeks in contact. Een afspraak is dan zo gemaakt en uw rioolprobleem snel en goed opgelost. Grote vraag is dan nog: wat blokkeerde nu de afvoer? Daar zijn we allemaal wel heel nieuwsgierig naar!

Bol AlgemeenBol Algemeen