Vind jouw tuincentrum

Barbecue schoonmaken

Lekker, dat buiten eten en barbecueën, maar hoe u de barbecue weer schoon krijgt? Dat is een heel ander verhaal. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet om het schoonmaken van uw BBQ wat makkelijker te maken.

Voorbereiding is het halve werk

Door de juiste voorbereidingen te treffen voor en tijdens het barbecueën kunt u al veel moeilijk schoon te maken vuil voorkomen. Strijk daarom altijd wat plantaardige olie op uw BBQ rooster voor u begint met barbecueën en doe dit tijdens het barbecueën ook nog geregeld. Zo krijgen etensresten niet de kans om vast te koeken!

Wacht niet te lang

Het is misschien verleidelijk om het schoonmaken van de BBQ tot morgen uit te stellen. Niet doen! Het is veel gemakkelijker om het vet en vuil van de barbecue af te krijgen als die nog warm is. Wacht daarom niet tot morgen, doe het meteen! Het liefst nog voor het toetje. Dan kunt u genieten van uw toetje zonder dat u tegen uw vuile BBQ aan zit te kijken.

Meer BBQ tips

  • Gebruik eventueel een ontvettende spray voor de deksel van uw barbecue.
  • Gebruik nooit een staalborstel! Daarmee kunt u uw barbecue en rooster beschadigen.
  • Bij elektrische barbecues en gasbarbecues zitten vaak roosters en bakplaten die u na gebruik meteen kunt schoonbranden. Zet de BBQ op de hoogste stand, doe de deksel dicht en na 10 minuten kunt u de resten met een borstel wegvegen.
  • Sommige barbecues hebben ook onderdelen die in de vaatwasser kunnen. Handig!

Bekijk ons overzicht barbecue accessoires, hier vindt u alles wat u nodig kan hebben voor een barbecue!