Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Plantensoorten voor Vlaamse Tuinen

Als je op zoek bent naar de beste planten voor je tuin in Vlaanderen, heb je geluk! Er zijn tal van prachtige plantensoorten die goed gedijen in dit deel van België. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Rozen: Rozen zijn tijdloze favorieten en ze komen in verschillende variëteiten die geschikt zijn voor verschillende tuinomstandigheden.
 • Hortensia's: Hortensia's voegen kleur en prachtige bloemen toe aan je tuin. Ze gedijen goed in de vochtige klimaten van Vlaanderen.
 • Geraniums: Geraniums zijn gemakkelijk te onderhouden en bloeien de hele zomer lang. Ze zijn ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Rozen

Planten voor specifieke tuinomstandigheden in Vlaanderen

Elke tuin heeft zijn eigen unieke omstandigheden, en het is belangrijk om planten te kiezen die goed passen bij jouw specifieke tuin. Hier zijn enkele plantensoorten die geschikt zijn voor verschillende omstandigheden in Vlaanderen:

Schaduwrijke tuinen

Voor tuinen met veel schaduw kun je overwegen om de volgende planten te gebruiken:

 • Hosta's: Hosta's zijn populaire schaduwminnende planten die prachtige bladeren hebben en goed gedijen in vochtige grond.
 • Varens: Varens zijn perfect voor schaduwrijke gebieden en voegen een vleugje groen toe aan je tuin.

Droge tuinen

Voor tuinen met droge omstandigheden zijn deze planten geschikt:

 • Sedums: Sedums zijn vetplanten die weinig water nodig hebben en goed bestand zijn tegen droge omstandigheden.
 • Lavendel: Lavendel is een prachtige plant die goed groeit in zonnige en droge tuinen. Bovendien verspreidt het een heerlijke geur.

Onderhoud,

Makkelijk te onderhouden planten in Vlaanderen

Als je niet veel tijd hebt om je tuin te onderhouden, zijn er verschillende planten die weinig zorg nodig hebben en toch prachtig bloeien. Bezoek een tuincenter in de buurt voor meer informatie. Enkele van deze plantensoorten zijn:

 • Siergrassen: Siergrassen zijn duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Ze voegen textuur en beweging toe aan je tuin.
 • Rozemarijn: Rozemarijn is een kruid dat goed groeit in Vlaanderen en weinig verzorging nodig heeft.

Inheemse planten in Vlaanderen

Als je de voorkeur geeft aan inheemse plantensoorten, zijn er verschillende opties die perfect passen bij de natuurlijke omgeving van Vlaanderen. Het kiezen van inheemse planten is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook bevorderlijk voor de lokale biodiversiteit. Hier zijn enkele inheemse planten die goed gedijen in Vlaamse tuinen:

 • Guldenroede: Guldenroede is een vaste plant met heldergele bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een uitstekende keuze voor een natuurlijke tuin.
 • Knoopkruid: Knoopkruid is een inheemse bloem die lange bloeiperiodes heeft en veel nectar biedt voor bestuivers.
 • Wilde marjolein: Wilde marjolein is een aromatisch kruid met prachtige paarse bloemen. Het trekt vlinders en bijen aan en is perfect voor een wilde bloementuin.

Bloemen voor Vlaamse tuinen

Als je specifiek op zoek bent naar bloemen om je Vlaamse tuin op te fleuren, zijn er tal van kleurrijke en geurige opties waaruit je kunt kiezen. Hier zijn enkele populaire bloemen voor Vlaamse tuinen:

 • Geraniums: Geraniums zijn bekend om hun heldere kleuren en lange bloeiperiodes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende variëteiten en kunnen zowel in borders als in potten worden geplant.
 • Daglelies: Daglelies zijn prachtige bloemen die in verschillende kleuren en vormen voorkomen. Ze zijn gemakkelijk te kweken en zorgen voor een opvallende toevoeging aan elke tuin.
 • Dahlia's: Dahlia's zijn populaire bloemen met grote, kleurrijke bloemhoofden. Ze bloeien van de zomer tot de herfst en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

Met deze diverse selectie van plantensoorten kun je je Vlaamse tuin omtoveren tot een prachtige en bloeiende oase. Onthoud dat het belangrijk is om rekening te houden met de specifieke tuinomstandigheden en je eigen voorkeuren bij het kiezen van de juiste planten. Geniet van het creëren van je eigen groene paradijs in Vlaanderen!