Vind jouw tuincentrum

Barbecue tips

Barbecue tips

Het is weer zomer en dat betekent maar één ding: de barbecue kan weer aan! Gezellig met de hele familie genieten van een heerlijke maaltijd op een warme zomeravond. Kunt u zich iets beters voorstellen? Voor de één is barbecueën een eitje en de ander heeft er wat meer moeite mee. Wij geloven echter dat iedereen in staat is om iets lekkers op tafel te zetten. Om u een handje te helpen hebben we enkele handige barbecue tips op een rijtje gezet!

[page-break]

De voorbereiding

Steek de barbecue minstens één uur van tevoren aan. Hij heeft even tijd nodig om goed warm te worden. Leg een bergje houtskool in de barbecue met daartussen aanmaakblokjes die uw aansteekt. Bestudeer voor gebruik uitgebreid de verpakking van de aanmaakblokjes. Als de houtskool gloeit, kan het over de barbecue verspreid worden. De barbecue heeft de juiste hitte bereikt wanneer de vlammen zijn gedoofd en het houtskool grijs is gekleurd. U kunt nu gaan grillen!

[page-break]

De vleesbereiding

Begin altijd met het vlees dat het snelste klaar is, bijvoorbeeld biefstuk. Laat het vlees altijd eerst op kamertemperatuur komen, haal het dus op tijd uit de koelkast. Zo wordt het sneller gaar! Smeer het rooster in met olijfolie en voeg af en toe nieuwe kolen toe zodat de barbecue niet uitgaat. Zorg er altijd voor dat overtollig vet niet in het vuur terechtkomt. U zult misschien denken dat u het vlees telkens moet omdraaien, maar dit is beslist niet nodig. Geef uw vlees de tijd om goed bruin te worden! Trek vlees dat aan het rooster blijft plakken nooit los. Na een paar minuutjes zal het vanzelf loslaten. U kunt het beste gebruik maken van een vleestang in plaats van een vleesvork, omdat de sappen in het vlees dan bewaard blijven. Sommige mensen denken dat het vlees voor bereiding moet worden bestrooid met zout. Dit is echter geen goed idee! Er verschijnt dan namelijk vocht, waardoor het vlees moeilijker bruin wordt. Vergeet nooit dat de ene barbecue de ander niet is! Heeft u een elektrische barbecue? Zoek dan nog even op waar u op moet letten voor uw specifieke barbecue.

[page-break]

Het schoonmaken van de barbecue

Tussen twee gerechtjes door kunt u het rooster van uw barbecue ontsmetten met een citroen. Het vlees gaat zo niet naar vis maken en de vis niet naar vlees! Laat uw eten even zakken na de barbecue en begin daarna gelijk met schoonmaken. Als u snel begint, krijgt u de barbecue namelijk makkelijker schoon. De meeste mensen beginnen hard te schrobben met een staalborstel, maar het kan ook makkelijker! Bijvoorbeeld met een rauwe ui. Snij de ui doormidden en boen daarmee gril schoon. Het zuur van de ui heeft zo al het vuil voor u opgelost! Een andere handige manier is om schoon te maken met baksoda. Maak een papje van baksoda en water en schrob de barbecue schoon met een sponsje!

Veel plezier met barbecueën deze zomer!