Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

3 Manieren om je achtertuin een luxe uitstraling te geven

Lisa Garden op 30-11-2022

Een royale achtertuin creëren is niet zo moeilijk als je denkt. In feite zijn er tal van eenvoudige tips die je kan gebruiken om de groene ruimte een upgrade te geven zonder de bank te breken. Je moet alleen weten waar je moet beginnen. Als je wil dat je achtertuin die luxe uitstraling krijgt, heb je meer nodig dan alleen onderhoud en kleine updates. Je moet een paar grote veranderingen maken om hem een nieuwe look te geven, denk aan een nieuwe schutting of een nieuwe zitplaats met een haard. Hieronder zetten we een aantal goede manieren op een rij om de weg naar een luxe uitstraling van je achtertuin weer in te slaan.

Luxe tuin

Maak een patio of terras

Als je een grote achtertuin hebt, is het toevoegen van een patio of terras een geweldige manier om een luxe gevoel te creëren. Als je van plan bent een patio te maken, zorg er dan voor dat je genoeg ruimte hebt voor een tafel en stoelen voor jou en je gasten. Als je een terras hebt, kan je ook zitplaatsen toevoegen. Als je overweegt een terras in de achtertuin aan te leggen, zijn er een paar mogelijkheden die je kan onderzoeken. Je kan bijvoorbeeld een terras aanleggen met bakstenen of hout. Deze materialen zijn geweldig voor het creëren van een meer traditionele uitstraling en zullen helpen om de achtertuin een luxe uitstraling te geven.

Neem een luxe omheining

Een schutting is een geweldige manier om wat sfeer en privacy toe te voegen aan de achtertuin. Er zijn een paar verschillende soorten hekken waaruit je kan kiezen, waaronder hout of steen. De mooiste look krijg je door betonpalen met schutting schermen te gebruiken, want het voegt een strakke en moderne look aan de achtertuin en geeft het een luxe gevoel. 

Een open haard toevoegen

Als je probeert een luxueus gevoel toe te voegen aan de achtertuin, is een open haard een geweldige manier om dat te doen. Tuinhaarden zijn er in veel verschillende ontwerpen, kleuren en stijlen, zodat je er een kan vinden die bij jouw achtertuin past. Als je geen open haard wilt kopen, kan je altijd een houtoven in de achtertuin bouwen. Dit is een geweldige investering voor je achtertuin als je vaak feesten of bijeenkomsten organiseert. Maar het fijnste is natuurlijk om een mooie haard of kampvuurtje in je achtertuin te plaatsen.