Vind jouw tuincentrum

Bescherm uw moestuinplanten!

Hoe gaat het met uw moestuinplanten? Heeft u al kunnen genieten van heerlijke groenten uit eigen tuin of loopt het nog niet zo’n vaart? Een reden hiervoor kan zijn dat u uw moestuinplanten niet goed genoeg beschermt. Wij geven advies!

Schaf stokken aan

Stap 1 is de aanschaf van een paar stevige stokken. Bamboestokken zijn zeer geschikt, omdat ze lang meegaan. Met stokken kunt u planten meer stevigheid bieden of u kunt ze gebruiken om een hekwerk te bouwen, die u zelfs uit kunt breiden tot een hele kooi.

[page-break]

Span kippengaas

Om dieren als vogels en konijnen weg te houden van uw gewassen kunt u kippengaas spannen. Het voordeel van kippengaas is dat er nog wel bijen en hommels bij de bloemen van uw planten kunnen komen en dit is natuurlijk essentieel voor de bevruchting van deze planten. Daarnaast is kippengaas stevig en zeer buigzaam.

[page-break]

Ondersteun uw planten met een hekwerkje

Verschillende planten hebben wat steun nodig om naar boven te klimmen. Een voorbeeld van zo’n klimmer is bijvoorbeeld de doperwt, maar ook komkommers, kapucijners en peulen kunnen veel voordeel hebben bij een stevig hekwerkje.

Span verschillende soorten netten

Het spannen van netten kan ook een goede oplossing zijn om uw moestuin te beschermen tegen vervelende indringers, zoals vogels. Hier komen de stokken ook zeker van pas! Door een net met kleine gaatjes te gebruiken, beschermt u uw gewassen ook tegen kleine insecten, zoals vliegjes.