Vind jouw tuincentrum

Bodembedekkers voor in de herfst

Bodembedekkers zorgen ervoor dat er geen lege plekken in uw tuin zijn. Het geeft een heel leuk effect en er zijn ook groenblijvende bodembedekkers. Dit betekent dat uw tuin er in de herfst en winter in één klap een stuk groener uitziet! Doordat bodembedekkers de hele bodem bedekken is er geen ruimte meer voor onkruid; nog een voordeel dus! Welke bodembedekkers moet u deze herfst écht in de tuin zetten?

Zenegroen

Zenegroen of Ajuga groeit goed op zonnige of halfschaduwrijke plaatsen. De plant vormt snel een dichte plantenmat. De bladeren van de plant hebben een groen-roze kleur en in de lente vormt de plant paarse bloemetjes. Een hele veelzijdige plant dus!

Bergenia cordifolia

Deze plant is sterk en maakt een goede dichte mat. De bladeren zijn rond en worden in de winter een beetje purperrood. In mei kunt u genieten van vrolijke roze, witte of rode bloemetjes.

Dovenetel

Deze bodembedekker valt op door het unieke blad.  De bladkeur is zilverachtig, wit, grijsgroen of witgroen gestreept. In mei begint dovenetel te bloeien. De bloemen zijn wit, geel of donkerroze. Dovenetel kan prima overleven in de schaduw.

Dit is slechts een greep uit alle winterharde bodembedekkers. Vraag ernaar bij een tuincentrum bij u in de buurt!