Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Inspiratie voor uw tuin: plaats een serre of tuinhuis

Een serre of tuinhuis is een sfeervolle en handige aanvulling op iedere tuin. Met een tuinhuis kunt u alle kanten op, denk bijvoorbeeld aan extra opbergruimte of aan een ruimte om volledig tot rust te kunnen komen. Heeft u ruimte over in uw tuin en overweegt u een tuinhuis te plaatsen? Wij hebben 5 ideeën voor uw tuinhuis voor u op een rij gezet en beantwoorden de meest gestelde vragen over het plaatsen van een tuinhuis. Zo weet u alles wat u nodig hebt voor het kiezen van het meest geschikte type tuinhuis voor uw tuin!

5 ideeën voor uw tuinhuis

De extra ruimte in uw tuin kunt u wellicht ideaal benutten door een tuinhuis te plaatsen. Tuinhuizen kunnen voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden, afhangend van waar u behoefte aan heeft als aanvulling op uw huis en tuin. Wij hebben 5 tuinhuis ideeën voor u op een rij gezet:

  • Richt uw tuinhuis in als een zomerse logeerkamer. Deze extra kamer buitenshuis biedt u en uw gast net wat meer privacy en geeft een heerlijk vakantiegevoel;
  • Een traditionele invulling van een tuinhuis is een plek om te klussen. Door uw gereedschap in uw tuinhuis te stallen, is dit altijd binnen handbereik wanneer u buiten klust;
  • Net iets meer rust dan binnenshuis biedt een thuiskantoor in uw tuinhuis. Deze kunt u zo knus of rustgevend inrichten als u zelf wilt, waardoor u uw eigen ideale kantoor net buiten de deur kunt creëren;
  • In ons assortiment hebben verschillende tuinhuizen een aangebouwde overkapping, wat de mogelijkheid biedt deze twee ideeën voor uw tuin te combineren: een ruimte binnen en een aangesloten overkapt terras voor de ideale loungeplek;
  • Hoewel een hobbyserre niet per se een tuinhuis is, mocht deze toch niet in het rijtje ontbreken. Een hobbyserre is onmisbaar voor mensen met groene vingers. Hierin kunt u namelijk eerder in uw gazon gewassen planten en zaaien en deze beschermen tegen invloeden van buiten.

Waar moet u op letten bij het plaatsen van een tuinhuis?

Er zijn verschillende aspecten die van belang zijn voor het plaatsen van een tuinhuis. Denk hierbij aan de afmetingen van de ruimte die u ter beschikking heeft en uw budget, maar ook het aanvragen van een vergunning is in sommige gevallen nodig. Bent u benieuwd of u een vergunning nodig heeft als u een serre wilt kopen of tuinhuis? Dat hangt af van verschillende factoren. U hoeft geen vergunning aan te vragen als:

  • De nok van het tuinhuis niet hoger is dan drie meter;
  • Het tuinhuis geen verdiepingen heeft;
  • Deze alleen dient voor meer wooncomfort;
  • Het tuinhuisje in de achtertuin of op het achtererf minstens een meter van de rand van uw terrein afstaat.

Bij uw gemeente kunt u terecht voor meer vragen over het aanvragen van een vergunning voor de bouw van een tuinhuis in uw tuin.

Wat kost een tuinhuis?

De kosten van een tuinhuisje kunnen ver uiteenlopen. Deze zijn namelijk niet alleen afhankelijk van het materiaal en de grootte van het tuinhuis, maar ook van de keuze voor een kant-en-klaar tuinhuis bouwpakket of een op maat gemaakt ontwerp. Bij Famiflora vindt u een ruim assortiment tuinhuizen en serres, die u ook eenvoudig online kunt bestellen. U kunt ook eenvoudige een serre online kopen, die geheel aan uw wensen voldoet. Neem gerust een kijkje in ons aanbod online of kom langs in onze showroom, waar onze experts u meer kunnen vertellen over het plaatsen van een tuinhuis, hobbyserre, carport, berging of bijvoorbeeld een paviljoen.