Vind jouw tuincentrum

Bromelia

De veelkleurige kamergenoot

De Bromelia is een prachtige verschijning en heel makkelijk te verzorgen. Dit maakt hem de ideale kamerplant. Geef de Bromelia vaak water in zijn veelkleurige kelk en heb plezier van zijn mooie kleuren en geuren.

Oorsprong Bromelia

65 jaar geleden, in het Krijt ontstond de Bromelia. Deze plant komt oorspronkelijk uit de Andesgebergte en de oerwouden van Uruguay. Hij groeit op bomen en neemt het water met zijn wortels en bladeren op en geeft het aan de lucht. Belgische handelaren namen in de 18e eeuw de Bromelia mee naar Europa. Daardoor hebben wij nu de schitterende Bromelia hier tot onze beschikking.

Verzorging Bromelia

  • De Bromelia wil een plaats met voldoende licht, maar niet direct zonlicht
  • Regelmatig water gieten in de kelk
  • Op een warme zomerdag kunt u de Bromelia extra besproeien met nevel
  • Ook al bloeit de Bromelia maar één keer, hij blijft wel drie tot zes maanden mooi te blinken.

Bromeliabloemetjes of schutbladeren

De vorm van de bloemetjes van Bromelia lijken wel sprookjesachtig mooi, hoe kan een blad er zo uitzien? Ze zijn designed by nature en makkelijk te verzorgen. Als de Bromelia genoeg licht en water krijgt, geeft hij de mooie, elegante kleuren en tropische uitstraling. Eigenlijk zijn de kleurige bladeren niet de bloem van de Bromelia, maar de schutbladeren. De echte bloemetjes van de Bromelia zijn heel klein. De Bromelia is een en al positiviteit en fijn voor de luchtzuivering.

Geschenk van de goden

De Inca’s, Azteken en Maya’s gebruikten bijna elk deel van de Bromelia voor onder andere voedsel, bescherming, vezels en bijzondere ceremonies. Hierdoor zou de Bromelia in de herkomstlanden als ‘geschenk van de goden’ worden gezien. De Bromelia als woonplant staat voor bescherming. Dit is een verwijzing naar het volle, groene blad die de mooie gekleurde bladeren omringt.