Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De beste houtsoorten voor moestuinbakken

Wil je graag je eigen moestuin beginnen en zoek je naar geschikte houtsoorten voor moestuinbakken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Er zijn verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor het maken van moestuinbakken.

Vrouw bezig in moestuin

Larikshout

Een goede optie is onbehandeld larikshout. Deze houtsoort is van nature duurzaam en gaat lang mee. Bovendien bevat larikshout geen giftige stoffen, wat belangrijk is voor de gezondheid van je planten.

Douglashout

Een andere optie is onbehandeld douglashout. Deze houtsoort is ook duurzaam en gaat lang mee. Daarnaast heeft douglashout van nature een hoge weerstand tegen vocht en schimmels, wat het zeer geschikt maakt voor gebruik in moestuinbakken.

Geïmpregneerd hout

Geïmpregneerd hout wordt vaak afgeraden voor het maken van moestuinbakken, omdat het behandeld is met chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van je planten en voor jou als tuinier.

Conclusie

Kortom, kies bij voorkeur voor onbehandeld lariks- of douglashout als je op zoek bent naar geschikte houtsoorten voor moestuinbakken. Veel succes met het beginnen van je eigen moestuin!