Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De beste tuinaccessoires voor 2023

Maak je tuin compleet met behulp van de juiste accessoires. Of je nu graag in je moestuin bezig bent of aan het einde van de dag van het avondzonnetje geniet, er zijn diverse toevoegingen die jouw tuin zullen verbeteren. Van een praktische inklapbare tafelset tot een gezellig vogelhuisje, maak je tuin helemaal eigen. Het is maar net wat je wilt en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Wij zijn op zoek gegaan naar de meest praktische tuinaccessoires waarmee jij jouw tuin dit jaar helemaal af te maken.

Een raamvoederhuisje

Kun jij geen genoeg krijgen van al die gezellige vogeltjes die dagelijks je tuin bezoeken? In dat geval is een raamvoederhuisje onmisbaar. Dit doorzichtige voederhuisje kun je door middel van zuignappen aan de buitenkant bevestigen. Zo kun je terwijl je binnen zit genieten van alle vinkjes, meesjes en musjes die langs komen om een hapje te eten. Als vogels weten dat jij dagelijks eten klaarzet zullen ze maar wat graag in je thuis komen. Vergeet verder niet om wat vogelvriendelijke struiken en planten neer te zetten. In de zomer vinden ze tevens heerlijk om te baden in een bakje water of een ondiepe vijver.

Een vuurschaal

Dit is dé aankoop voor mensen die graag bezoek in de tuin hebben. Een robuuste vuurschaal is ideaal voor het roosteren van marshmallows of gewoon voor de sfeer. Je hebt ook keuze uit BBQ vuurschalen waar je van alles op kunt braden. Ideaal als jullie zondags voetbal kijken en met vrienden op voetbal bet (<< Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+). Er is immers niet gezelliger dan het weekend afsluiten met een heerlijke BBQ onder het genot van een biertje in goed gezelschap. Bovendien geeft een vuurschaal heerlijk wat warmte af wat zeker welkom is op een koele avond.

Een buitenspiegel

Is jouw tuin redelijk compact en zou je graag willen dat hij groter oogt? Het ophangen van een spiegel is een redelijk gemakkelijke oplossing. Wanneer je de spiegel op een strategische plek hangt geeft het de illusie dat je extra ruimte hebt. Daarbij is het een mooie manier om een kale muur op te fleuren. Houd er wel rekening mee dat je een spiegel kiest die geschikt is voor buitengebruik en dus onder andere bestand is tegen de vorst.

Een verticale kruidentuin

We zien hem steeds vaker voorbij komen: de verticale kruidentuin! Ideaal voor kleinere tuinen of voor op het balkon. In deze handige systemen kun je heel gemakkelijk eigen kruiden kweken. Ze nemen weinig ruimte in beslag en je hebt keuze uit vrijstaande vertical gardens of systemen die je aan de muur hangt. Het doorvoersysteem zorgt voor een gebalanceerde waterhuishouding zodat je kruiden optimaal kunnen groeien. Het is uiteraard ook mogelijk om andere soorten planten te groeien zoals groenten of bloemen.

kruidentuin

Een wormenhotel

Met een wormenhotel vang je twee vliegen in één klap: je komt van je gft af en je houdt er compost aan over. Er zijn kant-en-klare wormenhotels die je zo in je tuin of op het balkon kwijt kunt. Het hotel bestaat doorgaans uit een bak waar je groente,- fruit- en tuinafaval in doet. Vervolgens gaan de wormen hard aan de slag om van dit afval compost te maken. Deze waardevolle compost is ideaal voor je moestuin en andere planten in je tuin. Deze grondstof van plantaardige resten is namelijk een belangrijke voedingsbron voor je tuin. Vandaar dat we het graag gebruiken als bodemverbeteraar. Voor het wormenhotel gebruik je een speciaal soort wormen, namelijk tijgerwormen. De compost die geproduceerd wordt ook wel wormenthee gebruikt. Het is een vloeibare mest die je direct kunt gebruiken of zelfs kunt verdunnen om over je tuin te sproeien.