Vind jouw tuincentrum

De Chrysant: de mooiste bloem om Allerheiligen mee te vieren

Tijdens Allerheiligen vieren we de nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren. De mooiste manier om dit te doen, is met de chrysant! Chrysanten worden rondom Allerheiligen door nabestaanden vaak op het graf van een overleden dierbare neergezet. Deze keuze wordt vooral bepaald door het feit dat de chrysant een najaarsbloeier is. Chrysanten zijn te verwerken in een bosje bloemen of u kunt kiezen voor de potchrysant. Deze laatste variant is het best geschikt om op een graf te plaatsen. Wij geven u enkele tips over de verzorging van beide varianten!

De bijzondere chrysant

De chrysant is een prachtige bloem die warmte en kleur brengt. Deze plant is van oorsprong geel en komt uit China en Japan. Inmiddels is de bloem in ontelbaar verschillende kleuren te vinden, zoals rood, oranje, wit of paars. De chrysant staat voor geluk en gezondheid en brengt dus ook een mooie boodschap over op een feestdag als Allerheiligen.

Klik door voor tips over de verzorging van uw bosje chrysanten!

[page-break]

Houdt u bosje chrysanten mooi

Let bij de aankoop van een bosje chrysanten altijd goed op de stengels. Hier kan namelijk nogal eens schimmelgroei ontstaan. Chrysanten kunnen niet zo goed tegen tocht en warmte. Zet ze dus niet in de zon en uit de tocht. Wanneer u een bosjes chrysanten in verband met Allerheiligen op een graf plaatst, is het natuurlijk wat lastiger om hier rekening mee te houden. In dit geval is het vooral aan te raden om de bloemen in een vaasje te plaatsen dat niet te licht is. U kunt dit vaasje het best tegen de grafsteen aan plaatsen, omdat het dan steviger en af en toe in de schaduw staat. Vul de vaas flink met water, chrysanten zijn erg dorstig. Snij de stelen aan de onderkant schuin af en knip bladeren die in het water hangen weg. Voeg wat snijbloemvoedsel of een klein druppeltje chloor toe aan het water om de levensduur van de chrysanten nog wat te verlengen. Het is sterk aan te raden om de vaas om de twee dagen aan te vullen met vers water. Zo blijft het bosje chrysanten nog lang stralen!

Klik door voor tips over de verzorging van de potchrysant!

[page-break]

Zo blijft de potchrysant mooi

Bent u op zoek naar een plant die geschikt is om voor langere tijd op een graf te plaatsen? Ga dan voor de potchrysant. De potchrysant kan veel beter tegen zonlicht en u moet deze variant twee tot drie keer per week water geven. De plant zal tot diep in het najaar mooi blijven!