Vind jouw tuincentrum

De kersttafel versieren

Uw huis ziet er prachtig uit, laat de visite maar komen. Of wacht… de kersttafel vergeten! Klinkt dit bekend? Een mooi versierde kersttafel zorgt ervoor dat het eten nóg lekkerder smaakt. Kies dus een paar van onderstaande ideeën uit en maak er iets moois van!

Een natuurlijke kersttafel

Natuurlijk gebruiken wij weer graag producten uit de natuur bij de aankleding van de kersttafel. Leg bijvoorbeeld criss cross wat dennenappels of eikels neer en spuit deze eventueel wit voor een winters effect. Maak bosjes van dennentakken, dennenappels en andere versiering en knoop deze met linten aan elkaar. Deze kunt u bijvoorbeeld aan de stoelen vastmaken of ergens anders ophangen. Het is sowieso heel leuk om zoveel mogelijk dennentakken in de versiering te verwerken. U kunt er bijvoorbeeld een mooi tafelstuk mee maken die u over de hele lengte van de tafel legt. Verwerk hier ook kaarsen en kerstballen in.

Bekijk ook even onze last minute botanische kersttafelversieringen van vorig jaar!

[page-break]

Kerstversiering op tafel

U heeft vast nog een hoop kerstballen en kerstslingers die niet meer in de boom pasten. Leg deze dit jaar op tafel! Dit is een hele makkelijke manier om de tafel snel te versieren en het ziet er heel feestelijk uit:

  • Hang kerstballetjes aan de glazen.
  • Stop kerstversiering tussen de servetringen.
  • Leg een lichtjessnoer over de tafel heen.
  • Zet houten figuurtjes naast de borden.
  • Leg overal kerstballen neer in verschillende groottes.

Gouden tips voor een mooi versierde kersttafel

Waar moet u nou allemaal op letten bij het versieren van de kersttafel? U kunt het best kiezen voor een paar kleurtinten die u overal in terug laat komen. Zo creëert u gemakkelijk één geheel. Natuurlijk is rood, groen, goud altijd goed met Kerst, maar u kunt ook eens voor iets anders gaan, zoals roze of paars. Of misschien winters wit? Concentreer de kerstversiering op bepaalde plekken en houd andere plekken vrij. Zo kunt u veel kwijt, maar wordt het toch niet te druk op tafel.

Als de kersttafel er spectaculair uitziet zullen de gasten zeker genieten… en met het eten komt het ook wel goed. Smakelijk eten en een fijne Kerst!