Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dít is de leukste moderne kerstdecoratie: van innovatieve Twinkly kerstverlichting tot ecologische versieringen

Kerstmis is een traditioneel feest. In het verlengde daarvan kennen kerstversieringen vaak een vrij ouderwets jasje. Ben je hierop uitgekeken? Dat kunnen we helemaal begrijpen. Gelukkig zijn er ook steeds meer opties wat betreft moderne kerstdecoratie. Dat past een stuk beter bij de huidige tijd, en de trends in de interieurwereld! Lees gauw verder: in dit artikel delen we onze favoriete opties voor moderne kerstdecoratie.

Twinkly kerstverlichting: eindeloze mogelijkheden

Als je aan kerstverlichting denkt, zie je waarschijnlijk direct witte of gele kerstlampjes voor je. Dit is dan ook de gebruikelijke keuze, voor verlichting in de kerstboom of kerstverlichting buiten. Hoewel er niets mis is met dit type verlichting, kennen we het inmiddels allemaal door en door. Wist je dat er veel meer soorten kerstverlichting bestaan? Misschien ben je wel op zoek naar kerstverlichting in verschillende kleuren en met allerlei effecten. Dat is Twinkly kerstverlichting: de mogelijkheden zijn eindeloos als het aankomt op de instellingen van de verlichting! Twinkly verlichting is namelijk smart kerstverlichting. Dit maakt het tot de meest geavanceerde kerstverlichting die er bestaat.

Je kunt de slimme kerstverlichting instellen met een app op je telefoon of tablet. Dit is heel eenvoudig! Zo kun je elk moment weer genieten van een andere look. Stel ’s ochtends zachte, blauwe verlichting in, en pak ’s avonds uit met sfeervolle, rode verlichting. Om maar een voorbeeld te noemen. Je kunt kiezen uit alle kleuren van de regenboog. De Twinkly kerstverlichting lichtsnoeren bevatten namelijk miljoenen LED lampjes, met een eigen chip. Dit maakt dat de lampjes instelbaar zijn. Naast een egale kleur, kun je ook verschillende patronen en effecten instellen, die beschikbaar zijn via de app. Je kunt de verlichting zelfs afstemmen met de muziek die je draait, door de lichtsnoeren met de muziek te synchroniseren. Kerstverlichting was nog nooit zo bijzonder en feestelijk!

Minimalistische kerstdecoratie

Veel mensen kiezen voor minimalistische kerstdecoratie, aangezien dit goed past bij een strak industrieel of Scandinavisch interieur. Je hoeft bijvoorbeeld geen enorme kerstboom in huis te halen: ook een kleiner exemplaar volstaat. Of ga voor een minimalistische houten kerstboom, of een kerstboomvorm aan de wand met houten latjes of metalen buizen. Dit geeft direct een andere look! Je kunt op die manier gedeeltelijk uitpakken met de kerstdecoratie, door bijvoorbeeld opvallende kerstverlichting op te hangen, maar de rest van de styling rustiger te houden. Dit zorgt voor een beeldige balans in huis!

Metaal en hout passen goed bij eigentijdse kerstversieringen, waarbij we de combinatie van zwart en bruin vaak terug zien komen. Ook lichte kleuren passen bij het moderne plaatje: denk aan witte kerstversiering of grijze kerstdecoratie. Dit is toch al gauw wat subtieler dan bijvoorbeeld gouden kerstversiering.

Moderne omgang met kerstbomen: op milieuvriendelijke wijze

Een grote trend in de interieurwereld? Dat is de trend van het duurzame interieur. En ook in kerstdecoratie zien we dit idee steeds vaker terugkomen! Dat is maar goed ook: zo kun je bewuste keuzes maken rondom de kerstversieringen in huis. Denk allereerst aan een duurzame kerstboom! Het is immers toch behoorlijk zonde dat we ieder jaar massaal een boom in huis halen in de decembermaand, die we vervolgens in januari weer de deur uit doen. Dat kan toch zeker een behoorlijk stuk bewuster. Zet de kerstboom bijvoorbeeld in eigen tuin na gebruik, zodat je ‘m het volgende jaar nog eens op kunt tuigen. Is dat geen optie? Dan kun je denken aan duurzame kerstboominitiatieven, waarbij de boom door een ecologische organisatie weer wordt teruggeplaatst na de feestdagen.

Een andere optie is een alternatieve kerstboom. Denk aan de kunstkerstboom, die er in steeds betere designs te vinden is. Zo blijf je nog altijd in de buurt van het idee van de oorspronkelijke kerstboom. Al kun je hier ook verder van afwijken, met een houten kerstboom, een metalen kerstboom of een papieren kerstboom. Het is maar net wat jij het liefst uitkiest.

Ecologische kerstdecoratie: duurzaam en milieuvriendelijk

Welke opties heb je nog meer rondom ecologische kerstdecoratie? Het zit ‘m met name in de materiaalsoorten die je kiest voor de decoratie. Ga op zoek naar gerecyclede versieringen, evenals milieuvriendelijke opties. Steek je bijvoorbeeld graag theelichtjes aan met de feestdagen? Kies dan voor waxinelichtjes zonder aluminium bakje, en van herbruikbare grondstoffen. Selecteer op die manier ecologische materialen. Ook vilt, bamboe en rotan passen in dit straatje. Duurzaam hout en gerecycled papier zijn tevens passend. Of ga buiten op zoek naar natuurlijke kerstversieringen, gewoon in de straat of de wijk. Dennentakken, dennenappels en takken met rode besjes staan bijvoorbeeld beeldig als kerstversiering in huis. Je kunt er een krans mee maken, of er de kersttafel mee decoreren. Zo ben je ook direct lekker creatief bezig voor de feestdagen: dit maakt het extra leuk.

Verder is het een idee om tweedehands kerstdecoratie te vinden. In bijvoorbeeld kringloopwinkels is er vaak veel decoratie te verkrijgen, ook nog eens voor een klein prijsje. Ook kerstdecoratie met een moderne look is hier volop te vinden! We hoeven niet steeds alles nieuw te kopen: er zijn veel spullen die nog prima een ronde mee kunnen gaan. Maak een combinatie tussen nieuwe en tweedehands kerstdecoratie, dat geeft ook direct een leuk aanzicht in huis. Op die manier kun je het kerstfeest vieren op verantwoorde wijze, mét fraaie decoratie in de woning.

Bol AlgemeenBol Algemeen