Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tips voor een prachtige tuin!

Een prachtige tuin is er natuurlijk niet zomaar. Je bent zelf verantwoordelijk om het zo mooi mogelijk te maken. Er zijn dan ook enorm veel keuzes die je kunt maken om de tuin perfect te maken. Zo kun je er bijvoorbeeld van houden om het terras zo groot mogelijk te maken, maar je kunt er ook juist voor kiezen om zoveel mogelijk kleine bloemen of grote zuilbomen te plaatsen. Afhankelijk van je eigen wensen en behoefte kun je de tuin gaan inrichten. In dit artikel willen wij je enkele tips geven om je op weg te helpen met het realiseren van jouw perfecte tuin.

Kies voor mooie bomen

Heb je een wat grotere tuin? Dan kan het erg leuk zijn om ook grotere bomen te plaatsen. Bomen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor leuke fruitbomen voor in de achtertuin. Deze hebben als voordeel dat je ook nog eens kunt genieten van de vruchten die ze achterlaten. Kies bijvoorbeeld voor een leuke appelboom. Heb je een voortuin waar je graag een boom wilt plaatsen? Dan kun je ook erg leuk de keuze laten vallen op zuilbomen. Deze zuilbomen blijven doorgaans erg dun, waardoor je ze gemakkelijk in de kleinere ruimtes kunt plaatsen.

 

Ga voor een goede combinatie aan planten

Als je de tuin gaat inrichten, is het belangrijk dat je niet alleen gaat kijken naar het uiterlijk van de planten. Er zijn namelijk veel planten die alleen bloeien in de zomer. Als het vervolgens kouder wordt, sterven deze planten boven de grond af en zie je ze pas weer als het warmer wordt. Om te voorkomen dat je hele tuin in de winter geen mooi aanzicht is, ga je op zoek naar goede combinaties tussen planten, bloemen en bomen. Er zijn namelijk verschillende planten te vinden die in de winter ook nog mooi blijven. Op deze manier krijgt je gehele tuin een mooie combinatie en kun je er ieder seizoen van het jaar van blijven genieten.

Een groot grasveld nemen

Enorm veel tuinen in Nederland zijn voorzien van een groot gazon. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Een tuin met een grasveld heeft namelijk erg veel te bieden. Allereerst is het natuurlijk een mooi uiterlijk om een groen grasveld te hebben in de tuin. Daarnaast kunnen de kinderen ook erg leuk blijven spelen op het gras. Omdat het gras lekker zacht is, hoeven de kinderen niet bang te zijn om te vallen. Tot slot kun je zelf ook het gras goed gebruiken. Op het moment dat je een feest wilt geven, kun je dit gemakkelijk op het gras organiseren. Je hoeft dan alleen maar een partytent neer te zetten en je feest kan beginnen!

Kleur is uitermate belangrijk voor de tuin

Als je de tuin in gaat richten, is het belangrijk dat je goed naar de verschillende kleuren van de tuin kijkt. Het is bijvoorbeeld erg leuk als de tuin in bloei staat en er veel verschillende, felle kleuren aanwezig zijn. Deze kun je erg leuk met elkaar combineren door ze bijvoorbeeld symmetrisch over de tuin te verdelen. Dit is echter niet het enige waar je naar kunt kijken. Ook alle meubels en objecten in de tuin kun je erg leuk met elkaar combineren. Kies daarom altijd de materialen die je in de tuin gebruikt zorgvuldig om een zo mooi mogelijk geheel te maken. Het is natuurlijk erg leuk als je de tuinoverkapping goed kunt combineren met de meubels die er staan. Weet jij al hoe je de tuin voor dit jaar gaat inrichten?