Vind jouw tuincentrum

DIY: een papieren Moederdag bloemenkaart maken

Moederdagkaart vergeten? Geen stress. Deze leuke papieren Moederdag bloemenkaart is gemakkelijk te maken!

Benodigdheden:

  • Twee gekleurde vouwblaadjes van 16cm bij 16cm.
  • Een schaar
  • Lijm
  • Twee kleuren stiften
  • Een witte kaart

Stap 1

Knip het vouwblaadje twee keer door de helft, zodat er vier vierkanten ontstaan. Doe hetzelfde met het tweede vouwblaadje. In totaal krijgt u dus acht vierkantjes, maar u heeft er maar zeven nodig. Dit worden uiteindelijk de bloemen.

[page-break]

Stap 2

Deze zeven vierkantjes gaan we allemaal op dezelfde manier vouwen: vouw het vierkantje eerst twee keer door de helft. Er ontstaat zo dus een kleiner vierkantje. Vouw nu een patatzakje, waarbij u de twee vouwen op elkaar legt en dus niet de open kanten.

Stap 3

Nu is het tijd om te knippen! Knip het driehoekje rond, in de vorm van een bloemblaadje. Als u het geheel nu openvouwt, heeft u één bloem met acht bloemblaadjes. Doe dit zeven keer.

[page-break]

Stap 4

Knip uit elke bloem één bloemblaadje en plak de bloem dicht. Het wordt zo een holle bloem met zes blaadjes. Teken met de twee verschillende stiften het hart van de bloem, voordat u de bloem dichtplakt. Wees creatief!

Stap 5

Nu gaan we alle bloemetjes op elkaar plakken. Gebruik hierbij niet te veel lijm! Eerst pakken we drie bloemetjes bij elkaar en we maken ze plat. Zet een stipje lijm op het linker bloemblad en op het rechter bloemblad. Je legt het volgende bloemetje met één blaadje op het linker bloemblad en de volgende op het rechter bloemblad. Het vierde bloemblaadje komt bovenop de bovenste drie bloemblaadjes. En dan herhaalt u wat u met de eerste drie blaadjes deed: eentje rechts en eentje links. De laatste bloem plakt u dan weer op, zoals u de vierde bloem op heeft geplakt. U doet dus eigenlijk twee keer hetzelfde.

[page-break]

Stap 6

Pak de witte kaart er bij. Zet aan beide kanten van de bloem op het bloemblaadje tegenover het uitgeknipte bloemblaadje een stipje lijm. Leg de kant van het uitgeknipte bloemblaadje op de vouwlijn van de kaart. En doe de kaart dicht, waardoor de bloem aan beide kanten vastplakt. Leg iets zwaars op de kaart en laat hem een tijdje drogen. Open de kaart en aanschouw uw prachtige meesterwerk! Versier de bloemenkaart aan de buitenkant en vergeet niet om er iets liefs in te schrijven voor uw moeder!