Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een gelukkig, gezond en groen nieuwjaar toegewenst!

Het is eindelijk zo ver, we zijn bij een nieuw decennia aangekomen. 2020 is van start gegaan en dat betekent dat er een nieuw jaar is aangebroken met nieuwe kansen. Dit jaar wilt tuincentrumoverzicht.be u tips geven voor een nog groener, gezonder en gelukkiger nieuwjaar! Wij lezen maar al te graag recensies over tuincentra. Tips, trends en de meest actuele informatie over vacatures, openingstijden en allerlei handige informatie over het plantenrijk. 

 

Kamerplanten 2020

Voor alle plantenliefhebbers heeft tuincentrumoverzicht.be de meest populaire kamerplanten van aankomend jaar op een rijtje gezet. Echte trendsetters op interieurgebied zijn de Scandinaviërs. Veel huishoudens zijn fan van de minimalistische stijl van de buren in het Noorden. Deze interieurstijl is voornamelijk populair geworden doordat er gestreefd wordt naar de functionaliteit van interieurobjecten. Kenmerkend van de Scandinavische stijl is de kleur groen die vaak terugkomt en met zoveel mogelijk planten. De kleur groen straalt rust uit en daarom worden vooral groene planten gebruikt bij de inrichting van een Scandinavische stijl. Hieronder een top 5 van de populairste kamerplanten voor aankomend jaar:

  • Monstera

  • Ficus Elastica

  • Cactus

  • Aloë Vera 

  • Zamioculcas

De Monstera is één van de bekendste kamerplanten en kenmerkt zich door de opvallende bladeren. De Fiscus Elastica wordt ook wel de Rubber plant genoemd. Het voordeel van de Fiscus Elastica, Cactus, Aloë Vera en de Zalmioculcas hebben weinig verzorging nodig.  

monstera-plant

Trends voor in de tuin

De kamerplanten die populair zijn aankomend jaar, zijn voor veel mensen geen onbekenden. De top 5 kamerplanten zijn namelijk in talloze huishoudens al een aantal jaar populair. In 2020 zijn de tuintrends erg origineel en vernieuwend. Het dagelijks leven is druk. Onze agenda’s staan boordevol afspraken en taken die verricht moeten worden. Daarom is het belangrijk om uw tuin zo rustgevend mogelijk in te richten, zodat u goed tot rust kan komen. Gebruik kweektafels en hangplanten om uw tuin zo efficiënt mogelijk in te richten. Een tweede interessante trend is het mixen van robuust cement met wilde bloemen. Hierdoor creëert u een stads en stoer effect. Er is geen reden om een perfect gazon bij te houden, wanneer u ook kan experimenteren met verschillende materialen en planten. Veel plezier met het creëren van uw eigen groene paradijs! 

 

Bol AlgemeenBol Algemeen