Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een sfeervolle tuin met vlonder

Het voorjaar is weer in zicht en dat betekent dat het ook weer tijd is om je zomer klaar te maken voor zonnige dagen en lange zomeravonden. Vaak is het schoonmaken en wat onderhoud het enige wat je hoeft te doen om je tuin weer zomer-klaar te maken, maar misschien is het ook wel eens lekker om je tuin een hele nieuwe look te geven, zodat jij aankomende zomer optimaal kunt genieten van je tuin. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij je tuin sfeervoller kunt maken, wij geven alvast een tip van de sluier: vlonders zijn dé weg naar een sfeervolle tuin!

Houten vlonders zorgen voor een warme sfeer

Hoe heerlijk zou het zijn om aankomende zomer, of komende warme lentedagen, optimaal te genieten in je eigen tuin? In veel Nederlandse tuinen lijkt het op het eerste ogenblik lastig om een warme sfeer te creëren. We wonen doorgaans dicht op elkaar en sluiten de tuinen vaak af met schuttingen, waardoor een tuin soms een beetje als een vierkant blok kan aanvoelen. Met een houten vlonder los je dit laatste probleem in ieder geval al snel op. Een vlonder van hout geeft je tuin een warme en gezellige sfeer. Je kunt de vlonder direct aan je woning plaatsen, maar je kunt ook een andere plek in de tuin kiezen om een vlonder te plaatsen, natuurlijk net wat jij het mooiste vind. Op de vlonder kun je bijvoorbeeld je tuinmeubels plaatsen, zodat je ’s avonds heerlijk op je eigen terras kunt genieten van een lekker drankje.

Er zijn verschillende soorten houten vlonders waar je uit kunt kiezen. Het grootste onderscheid is hardhouten vlonder en vlonders van geïmpregneerde houtsoorten, zoals Vuren hout en Grenen hout. Ook Douglas hout is een veel voorkomende soort hout voor vlonders. Hardhouten vlonders gaan langer mee dan geïmpregneerde houtsoorten en zijn ook wat steviger. Hier tegenover staat, dat hardhouten vlonders wel weer wat prijziger zijn. Ga dus goed voor jezelf na wat jij belangrijk vind, om zo tot een passende keuze te komen. Naast vlonders van hout, is er ook nog een ander materiaal welke uitermate geschikt is voor vlonders.

Genieten van een composiet vlonder

Hoewel houten vlonders je tuin direct die gezellige warme sfeer geven en composiet vlonders niet de echte houtlook hebben, zijn composiet vlonderplanken ook erg geschikt om je tuin wat sfeer te geven. Composiet is een materiaal dat iets duurzamer en sterker is dan hout. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten composiet vlonderplanken, zo zijn er zelfs composiet vlonderplanken met hout reliëf! Deze zijn bijna niet te onderscheiden van echt hout en geven je tuin dus zeker ook genoeg sfeer. Je kunt een heerlijk hoekje creëren op je composiet vlonderplanken door hier bijvoorbeeld je tuintafel en stoelen te plaatsen en bijvoorbeeld een barbecue. Dat wordt avonden lang genieten van een heerlijk om vervolgens lekker lang na te borrelen. Zie jij het ook al helemaal voor je?