Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een terrasoverkapping op maat in je tuin? Deze specialist geeft tips!

De herfst breekt aan. Dat is normaliter het moment dat we onze tuinset weer afdekken of opbergen in de berging. Juist nu is hét moment om na te denken over de tuin. Een nieuwe tuinset, een barbeque, verlichting of misschien zelfs een terrasoverkapping! 

Terrasoverkapping specialist Ekstravert.be geeft je in dit artikel tips over terrasoverkappingen en waar je zeker rekening mee wil houden als je wil investeren in een outdoor living.

Kies het juiste materiaal voor je terrasoverkapping

Tegenwoordig zien we veel houten terrasoverkappingen. Dit type overkappingen zijn goed zelf te maken. Vergeleken met een aluminium terrasoverkapping zijn houten terrasoverkappingen wel iets minder duurzaam. Hout is en blijft een natuurlijk product met een houdbaarheidsdatum. Daarnaast moet je het hout goed onderhouden door middel van beits, opschuren, eventueel verven.. 

Aluminium is een onderhoudsarm type materiaal en gaat ook veel langer mee. Het is daarnaast ook bestand tegen veel verschillende weersomstandigheden. Wind, regen, sneeuw.. Je hoeft je er geen zorgen over te maken. 

Uiteraard zit er wel een verschil in prijs. Een houten overkapping is goedkoper dan een aluminium variant. Het is aan jou om deze overweging te maken. 

De invulling van de terrasoverkapping (en wat daarbij komt kijken)

Waarschijnlijk heb je al een idee over jouw terrasoverkapping. Wordt het een loungeplek of dient de overkapping vooral als bescherming voor jouw nieuwe buitenkeuken? Overdag is er genoeg licht, maar ‘s avonds zou wat extra verlichting wel prettig zijn. Terrasoverkapping specialist Ekstravert.be raadt daarom aan om goed te kijken naar de extra opties voor je terrasoverkapping. Denk aan led-verlichting, terrasverwarmers, een regen- en sneeuwsensor, opbouw screens voor extra privacy.. Het is allemaal mogelijk. 

Denk ook goed na over de plek waar je de terrasoverkapping plaatst

Het is niet alleen belangrijk hoe je nieuwe terrasoverkapping eruit komt te zien, het is ook verstandig om te bekijken waar je je nieuwe overkapping wil laten plaatsen. Heb je een grote tuin? Dan kun je de overkapping als vrijstaande overkapping laten plaatsen. Heb je een kleinere tuin? Dan wil je je overkapping mogelijk wel als aanbouw aan je woning plaatsen. 

Een terrasoverkapping als aanbouw op je woning zorgt ervoor dat je wat meer buiten zal zitten, omdat een zitplek in je tuin direct grenst aan je woning. Het zorgt er daarentegen wel voor dat er minder natuurlijk licht in huis komt, omdat een terrasoverkapping de doorloop van het natuurlijke licht blokkeert. 

Kijk daarom vooral op Pinterest of Instagram, in woonmagazines en tv programma’s naar de verschillende opties en hoe deze de sfeer in de tuin kunnen verhogen. Een goede specialist zal jou daarin ook kunnen helpen. 

Bol AlgemeenBol Algemeen