Vind jouw tuincentrum

Exotische kamerplanten #2 Venus Vliegenvanger

Het is heel begrijpelijk dat u af en toe het standaard aanzicht van uw woonkamer even zat bent. Met een kleine verandering kunt u echter al heel wat bereiken. Geef uw woonkamer deze zomer een bijzondere look en haal een exotische plant in huis! We lichten er deze maand een paar voor u uit. Deze keer: De Venus Vliegenvanger. Dit grappige plantje ziet er leuk uit en vangt ook nog eens irritante vliegen voor u!

[page-break]

Hoe vangt de Venus Vliegenvanger een vlieg?

De Venus Vliegenvanger heeft twee harde blaadjes met aan de bovenkant scherpe tanden. Dit is de val. De binnenkant van elk blad is bekleed met drie haartjes. Een vlieg gaat nietsvermoedend op de blaadjes zitten en als de haartjes te lang worden aangeraakt, klapt de plant dicht. Wanneer de Venus Vliegenvanger een vlieg heeft gevangen, produceert de plant een sap waarmee hij de nuttige sappen uit de vlieg haalt. Na een week gaan de bladeren pas weer open en ligt er alleen nog een uitgedroogd vliegje!

[page-break]

Verzorging van de Venus Vliegenvanger

Deze vleesetende plant leeft graag in een voedselarme bodem. Een mengsel van turf en zand is aan te raden. Vocht is erg belangrijk voor deze plant, aangezien deze oorspronkelijk in moerassen leeft. Geef de plant genoeg water en zorg er ook voor dat de lucht vochtig blijft. Van kraanwater gaat de plant dood. Gebruik dus regenwater of gedestilleerd water. In warmere periodes heeft de Venus Vliegenvanger veel zonlicht nodig, maar zet hem in de winter op een koelere plaats. De plant gaat zich dan namelijk herstellen. Als u ziet dat de plant te weinig insecten vangt, kunt u zelf wat insecten tussen de bladeren zetten. Deze moeten wel altijd levend zijn!