Vind jouw tuincentrum

Inspiratie: hangende binnentuin met kamerbomen

Kamerbomen zijn natuurlijk op zichzelf al heel mooie sfeermakers en waren terecht de uitgelichte woonplant van januari. Een plant zorgt al voor een gezellige sfeer in de woonkamer. Mocht u dat nou te gewoontjes vinden en bent u op zoek naar een unieke manier om uw woonkamer op te fleuren met een paar mooie kamerbomen, dan hebben wij hier een leuke tip: zet de planten niet neer, maar hang ze op!

Verrassend en groen

Kamerbomen hebben een wat groter formaat waardoor het soms nogal lastig kan zijn om ze een mooi plekje te geven in een kamer. Om ruimte te besparen eindigen ze vaak in een hoek of dicht bij een muur. Dat is natuurlijk jammer! Door de kamerbomen op te hangen hebt u meer ruimte om ze te plaatsen en u houdt ruimte over op de vloer. Bovendien zorgen de hangende planten voor een verrassend effect.

Misschien denkt u nu: is dat niet heel druk? Dat valt verrassend genoeg erg mee. De hangende binnentuin straalt juist sereniteit en rust uit. Bovendien is het heel overzichtelijk met de hangende kamerbomen en het mooiste is dat u dat allemaal zelf in de hand hebt. U bepaalt hoe de planten worden opgehangen en hoe hoog ze hangen.

Hoe hangt u kamerbomen op?

Een stevig plafond is natuurlijk het allerbelangrijkste wat u nodig hebt. Daarnaast hebt u ook stevige haken die u in het plafond kunt bevestigen, een soepel net dat sterk genoeg is om een plant te dragen (bijvoorbeeld een net dat wordt gebruikt om vijvers af te schermen) en natuurlijk kamerbomen nodig. Ons vorige artikel over deze kamerplanten legt uit waar u op moet letten bij de aankoop van deze planten. De kamerbomen kunt u in elke pot die u leuk vindt in het net zetten, maar in een ronde schaal of pot staat het net even wat mooier.

Door het gebruik van netten is de hangende binnentuin lekker flexibel en praktisch in gebruik. U kunt de hoogte waarop de kamerbomen hangen variëren en het is een stuk gemakkelijker om de planten water te geven (let daarbij ook op dat u waterdichte schalen of potten hebt om lekken te voorkomen). Natuurlijk is het ook mogelijk om andere planten te gebruiken in uw eigen hangende binnentuin.

Enthousiast over de hangende binnentuin? Bekijk ons overzicht van netten en planten om nog meer inspiratie op te doen!