Vind jouw tuincentrum

Heerlijke BBQ recepten

De zomer is in aantocht, de zon komt vaker door en het kwik stijgt. Nu al begint het voor velen te kriebelen en met het mooie weer in de afgelopen weken zijn sommigen misschien al aan de slag geweest: het is weer het seizoen om te barbecueën! Wij zijn op zoek gegaan naar heerlijke barbecue recepten.

BBQ vlees en tips

De barbecue biedt verschillende manieren om vlees te bereiden op de barbecue:

  • Direct grillen: bereid het vlees direct op het rooster van uw BBQ.
  • Indirect grillen: leg uw vlees op een hoger rooster en zet een aluminium bakje op het rooster onder het vlees. Zo vangt u vet en sappen op en wordt het BBQ vlees langzaam gegaard.
  • Roken: gebruik rookhout en laat uw vlees in een afgesloten barbecue garen. Het duurt wel even wat langer, 1 tot 6 uur, maar dan hebt u ook wat!

Vegetarische BBQ recepten

Ook voor de vegetariërs onder ons kan barbecueën een heerlijke ervaring zijn:

  • Aardappel poffen: wikkel een aardappel (kruimig) in aluminium folie en leg deze op de barbecue (aan de zijkant van het BBQ rooster). Na 15 tot 20 minuten is de aardappel gaar (dit kunt u checken door een vork in de aardappel te steken. Gaat het makkelijk? Dan is de aardappel klaar).
  • Groente grillen: paprika, courgette en aubergine zijn heerlijk om te grillen op de barbecue.
  • Gevulde champignon: haal het steeltje uit de champignon en vul het hoedje met roomkaas (ook lekker met gewone kaas). Verpak de champignon in aluminium folie en laat het gaar worden op de rand van het BBQ rooster in ongeveer 20 min.

Vis op de barbecue         

Ook vis is heerlijk op de barbecue. Een stuk zalm, tonijn of witvis, maar ook gamba’s, forel en coquilles zijn erg lekker van de barbecue. Het makkelijkst is om vis in aluminium folie te wikkelen met wat kruiden naar keuze. Zo valt de vis niet uit elkaar en verbrandt de vis niet. Een andere optie is om de vis in een plakje spek te wikkelen. Dit voorkomt ook dat de vis uit elkaar valt en geeft een heerlijke smaak aan de vis!

Andere barbecue recepten

Gril een lekkere quesadilla op de barbecue. Heerlijk met kaas, avocado en tomaat, maar ook voorgegaard vlees kunt u er tussen doen!

Met de juiste accessoires is het zelfs mogelijk om pizza en popcorn te bereiden op uw barbecue! Van Weber zijn er pizzastenen die u op uw gas- of houtskool barbecue kunt gebruiken. Zelfs poffertjes kunt u klaarmaken op uw BBQ.

Kijk op onze website voor een overzicht van barbecues en barbecue accessoires.