Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Het gras bij de buren

Het gras bij de buren lijkt groener en de koeien van de buren geven meer melk dan de onze. We vergelijken graag met de buren. Want het heeft helemaal niets te maken met gazon of koeien. Vergelijken is onmisbaar om te bepalen waar we zelf staan in het leven.

Gazon

Maar het is goed mogelijk dat het gazon van de buren er beter uit ziet. Een mooi gazon vergt nogal wat onderhoud en groene vingers. Zonder het juiste onderhoud wordt het gazon een dorre, bruine vlakte. Met de huidige zomers is het bewateren al een hele opgave. Het is wachten op een sproei tekort omdat water een luxe product is. Boeren mogen niet meer naar hartenlust sproeien vanwege regels van het Waterschap. Volgens mij mag je ook niet meer de auto wassen op de oprit. Veel sproeien is ook weer verkeerd. Het maakt het gazon lui omdat gras ondiep gaat wortelen. In de volle zon is sproeien sowieso uit ten boze. Het water is al verdampt voordat het de bodem heeft bereikt.

Onderhoud

Met kunstgras is er nauwelijks onderhoud gedurende het jaar. De sneeuw in de winter kan gewoon blijven liggen. Opruimen kan maar doe het voorzichtig vooral als het bevroren sneeuw betreft. Gebruik liever geen metalen sneeuwschuiver, maar een kunststof exemplaar. Bij sommige grasmatten mag je geen zout gebruiken. Informeer voor de zekerheid bij de leverancier of hovenier die de kunstmat heeft geleverd of aangelegd. Verder is het af en toe vegen en bladeren en takken verwijderen. Door af en toe te borstelen met een harde bezem blijven de vezels overeind staan.

Kunstgras

Het is elke dag zorgeloos genieten met een kunstgras tuin. Geen gele plekken, geen onkruid, maar een mooi groen grastapijt. Kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling wat nauwelijks is te onderscheiden van natuurlijke grasmatten. Er zijn wel verschillende kwaliteiten. Er zijn hoogwaardige kunstgrassen die speciaal ontworpen zijn voor tuinaanleg en andere particuliere toepassingen. De aanschaf en aanleg betekent wel een investering, maar kunstgras heeft een lange levensduur. Bij veel leveranciers krijgt u dan ook een garantie van minimaal 15 jaar.

Zo heeft u alle tijd om koffie te drinken met de buren. Tenzij zij het te druk hebben vanwege het gras maaien, sproeien en onkruid verwijderen.