Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Het is weer tijd voor de tuin! Wat gaan we dit jaar opknappen?

Er zijn mensen met een tuin die met dilemma’s zitten, over hoe ze bijvoorbeeld hun tuin gaan inrichten. Ook zijn er discussies over het budget en over het zelf opknappen of uitbesteden aan een tuinman? Veel huiseigenaren met een tuin hebben gras. Het nadeel met gras is dat dit veel onderhoud vergt. Gelukkig kun je een goede grasmat laten leggen en hiermee veel kopzorgen besparen. In dit artikel wordt uitgelegd op welke manieren je nog meer de tuin op kan knappen.

Prioriteiten stellen

Voordat je begint met het opknappen van de tuin is het belangrijk dat je in kaart brengt wat er allemaal moet gebeuren. Daardoor kun je prioriteiten stellen. Voor iedereen zijn deze prioriteiten anders. Wel is het zo dat het ene materiaal of die ene plant eerder onderhoud nodig heeft dan de andere. Tegels kunnen tegen een stootje. Als de tegel mos aanslag heeft zal het niet zomaar in stukken breken. Maar het niet onderhouden van een houten schuurtje kan wel voor veel problemen zorgen. Het schuurtje kan gaan rotten omdat  het hout het niet op tijd behandeld is. Weeg in jouw keuze af wat het belangrijkste is om als eerste op te knappen. 

Opknappen met een strak budget

Het opknappen van een tuin kan redelijk wat geld kosten. Maar dat hoeft gelukkig niet altijd. Voor het opknappen van een tuinhuisje rennen de meeste mensen gelijk naar de lokale bouwmarkt, helaas zijn de producten in een bouwmarkt best duur. Vraag in de buurt  rond of er mensen zijn die  nog materialen hebben liggen. Ook is het een goed plan om rond te kijken bij tweedehandswinkels. Je weet tenslotte nooit wat voor “verborgen parels” je tegenkomt. 

Uitbesteden

Niet iedereen heeft groene vingers. Kies er dan voor om het opknappen van de tuin te laten uitbesteden. Dit kan je laten doen bij jouw lokale tuincentrum. Vraag anders  eens binnen jouw eigen netwerk. Vaak zijn mensen via via eerder geneigd om korting te geven. Zo ben je alsnog goedkoper uit en ben je geen dief van jouw eigen portemonnee.

Niet uitstellen maar beginnen

Het belangrijkste is natuurlijk dat je stopt met uitstellen en begint. Een klus zoals het aanleggen van graszoden kan veel werk zijn. Maar als deze klus is afgerond geeft het veel voldoening, ook al kost het veel bloed, zweet en tranen. Kortom schudt de armen uit de mouwen en beginnen maar.