Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe kun je solar buitenverlichting gebruiken in je tuin?

Het gebruik van solar buitenverlichting is een milieuvriendelijke en energiezuinige manier om je tuin ’s avonds te verlichten. Met de technologische ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie, zijn er tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden. In dit artikel bespreken we een aantal solarlamp toepassingen voor je tuin. Ga jij de solar lampen gebruiken om een gezellige sfeer te creëren of om de tuin nog veiliger te maken?

Creëer sfeervolle accenten

Een goede manier om solar verlichting te gebruiken in je tuin, is door er sfeervolle accenten mee te creëren. Plaats bijvoorbeeld een aantal solar lantaarns langs het terras of zet ze tussen de bloemen. Of kies voor een lichtsnoer op zonne-energie voor een speels effect en een gezellige ambiance tijdens de zomeravonden. Zorg ervoor dat het licht een warme kleur heeft om de accenten extra sfeervol te maken.

Markeer belangrijke gebieden

Solar buitenverlichting kan natuurlijk ook gebruikt worden om belangrijke gebieden in je tuin te markeren. Denk aan tuinpaden, trappen en afstapjes, terrassen en ingangen. Maak hiervoor gebruik van grondspots of prikspots. Het licht helpt je om de weg te wijzen en ongelijkmatige oppervlakken te accentueren voor de veiligheid. Ook een goed belichte trap kan vervelende ongelukjes voorkomen.

Verhoog de veiligheid

Tuinverlichting kan bijdragen aan de veiligheid van je tuin en woning. Zet de solar lampen op een strategische plek om potentiële inbrekers af te schrikken. Kies voor schijnwerpers rondom de erfgrens en plaats wandlampen naast de deuren. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat je ’s avonds het sleutelgat gemakkelijker kunt vinden.

Verlicht je waterpartijen

Ook de waterpartijen in je tuin mogen niet worden vergeten. Licht een fontein of waterornament uit met verstelbare spots om er meer aandacht op te vestigen. Voor vijvers is er speciale verlichting verkrijgbaar die kan drijven of zelfs onder water geplaatst kan worden. Dit soort vijververlichting maakt de sfeer helemaal compleet!

Gebruik de flexibiliteit

Een groot voordeel van solar buitenverlichting is dat het super flexibel is. De lampen hebben geen kabels nodig en zijn niet afhankelijk van elektriciteit. Hierdoor kun je ze overal in de tuin plaatsen. Maak optimaal gebruik van deze flexibiliteit en verlicht zelfs de meest afgelegen hoeken van je tuin. Het kost nauwelijks extra moeite, maar het effect is ontzettend groot. Als de positie van een lamp achteraf toch niet zo handig of mooi blijkt te zijn, kun je het bovendien weer gemakkelijk van plek verwisselen.

Op welke maak jij (binnenkort) gebruik van buitenverlichting op zonne-energie?