Vind jouw tuincentrum

Moestuinieren in de herfst en winter? Het kan!

Nu de bladeren van de bomen vallen en de temperatuur richting nul gaat, is moestuinieren misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar de moestuin liefhebber hoeft echt geen maanden te wachten om zijn volgende groente langzaam uit de grond te zien komen. In de herfst en winter kan namelijk ook genoten worden van de moestuin! Ontdek welke groenten geschikt zijn om in deze periode te verbouwen.

[page-break]

Uien

Probeer bijvoorbeeld eens uien te planten in uw moestuin. Plantuitjes zijn op dit moment nog volop verkrijgbaar. ‘Die overleven de winter toch niet’, zal u denken, maar uien zijn een stuk sterker dan u denkt. Bloembollen zijn bijvoorbeeld ook ui-achtige en deze worden ook in het najaar gepland, om in het voorjaar op te komen. Waarom zou dit bij uien dan niet kunnen? Plantuitjes hoeven een stuk minder diep gepland te worden dan bloembollen, omdat muizen niet van uitjes houden.

[page-break]

Knoflook

Ook een familielid van de ui, namelijk knoflook, mag in de herfst of winter worden gepland. Haal de knoflookbol uit elkaar en plant de teentjes apart. Zorg er voor dat er nog wat worteltjes aan de teentjes zitten, anders groeit er geen knoflookbol uit, maar slechts wat groene sliertjes.

Het voordeel van uien en knoflook planten in de herfst en winter

Wanneer u uien en knoflook alvast plant voor het voorjaar aantreedt, hoeft u minder lang tegen een kale moestuin aan te kijken. Daarnaast kunt u de groenten veel eerder oogsten en gaan ze minder snel bloeien.