Vind jouw tuincentrum

Planten tegen stress

Voelt u zich vaak gestrest? Wie niet, zult u misschien denken. Planten kunnen u wederom uit de brand helpen. Naast luchtzuiverende planten, die u van kwaaltjes zoals hoofdpijn kunnen verlossen, zijn er namelijk ook rustgevende planten.

Ontspannende planten

De volgende planten zullen er zeker voor zorgen dat u zich even heerlijk kunt onstpannen:

  • Aloë Vera: een oude bekende onder de geneeskrachtige planten. De snelste toepassing is een stengel afbreken en deze bijvoorbeeld op uw huid te smeren voor een kalmerende werking. Als sap of olie kan het ook helpen tegen spijsverteringproblemen. Het is bovendien ook een luchtzuiverende plant, extra rustgevend dus.
  • Jasmijn: wordt ook wel Koningin van de Nacht genoemd. Als u de bloem ’s nachts plukt, ruikt uhaar het beste. De geur werkt ontspannend, en kan ook toegepast worden voor het verzorgen van de huid.
  • Lavendel: de naam van Lavendel komt oorspronkelijk uit het Latijn en betekent “wat gewassen moet worden”. En dat doen we nog steeds: we ‘wassen’ er het huis mee, leggen geurzakjes in het toilet, hangen het in de auto. Lavendel werkt onder andere goed tegen slapeloosheid.

Ontspannen met een kopje thee

Sommige kruiden kunt u verwerken tot een heerlijk kopje ontspannende thee.

  • Munt en kamille: deze combinatie in de thee is al heerlijk. Daarnaast werkt het kalmerend én is het goed voor de spijsvertering.
  • Rozen: het is bijna zonde om rozenblaadjes te persen voor olie, zo mooi zijn ze, en zo lekker ruiken ze. De geur zal u in ieder geval weer in balans brengen.
  • Tijm en salie: deze kruiden zijn niet alleen heerlijk in mediterrane gerechten, maar helpen ook te ontspannen als u zich nerveus voelt. Zet er bijvoorbeeld thee van en breng uw spijsvertering tot rust.

Vergeet niet om ook even heerlijk te niksen, terwijl u zich begeeft tussen deze planten of lekker thee drinkt!