Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Tips en tricks voor jouw tuinrenovatie

Voor veel mensen is hun tuin ontzettend belangrijk, maar het kan zo zijn dat je niet helemaal tevreden bent over jouw tuin. De beplanting staat je niet aan, het tuinontwerp was vroeger misschien trendy, maar kan nu echt niet meer of je voelt je er gewoon niet helemaal prettig. Door middel van een tuinrenovatie krijg je een totaal nieuwe tuin, zodat jij weer optimaal kunt genieten van het buitenleven. Met deze tips en tricks komt jouw tuinrenovatie helemaal in orde. 

Maak een moodboard van je nieuwe tuin

Bedenk van tevoren hoe jouw ideale tuin eruit moet zien, maak hiervan een moodboard. Ga aan de slag met knipsels uit tijdschriften of via Pinterest, maar zorg dat het voor jou helemaal duidelijk is hoe jouw tuin eruit moet komen te zien. Of je dan een hovenier inschakelt of het zelf doet, je kan het in ieder geval visualiseren. 

Denk ook op de lange termijn na, wees bijvoorbeeld voorzichtig met bomen. In het begin zijn ze klein en leuk, maar als je boom na tien jaar enorm gegroeid is en je daardoor geen uitzicht meer hebt is dit wat minder. Een goede oplossing hiervoor kan zijn een speciale dwerg variant. 

Tuin renovatie

Leg de tuinrenovatie vast

Het vastleggen van je tuinrenovatie is voor zowel praktische als persoonlijke redenen goed om te doen. Praktische redenen zijn bijvoorbeeld om foto’s te maken van waar bijvoorbeeld de leidingen onder de tegels doorlopen. En persoonlijk is het natuurlijk gewoon heel leuk om de grote verandering te zien via foto’s. Een extra tip: laat de voor- en na foto’s afdrukken zodat je ze ook aan je moeder, opa, oom of tante kunt laten zien. 

Hergebruiken van oude elementen

Het renoveren van je tuin vraagt natuurlijk wel om een bepaald budget. Het kan daarom helpen als je bepaalde materialen uit je oude tuin hergebruikt. Dat is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar je bent op die manier ook duurzaam bezig. Kijk daarom eerst een kritisch rond in de tuin voordat je hem leeghaalt. Hoe staat het bijvoorbeeld met de terrastegels? Kan je die nog gebruiken tijdens de tuinrenovatie? 

Beplanting

Zorg voor een goed beplantingsschema. Niet alle planten doen het bijvoorbeeld goed als je ze in de zon zet. En welke planten kunnen wel of niet goed bij elkaar staan? Op internet kan je veel informatie vinden. Maar anders kan je jezelf natuurlijk altijd laten adviseren door een hovenier. 

Bol AlgemeenBol Algemeen