Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Top 5 bodembedekkers tegen onkruid

Bodembedekkers kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën; laaggroeiende planten en natuurlijke snippers die je zelf tussen de planten door moet strooien. Bodembedekkers bedekken zoals de naam al verklapt de hele bodem. Hiermee wordt de groei van onkruid geremd omdat de onderliggende aarde minder vochtig wordt. Niet alleen verminderen ze de kans op de groei van onkruid, het geeft de tuin daarbij ook nog een fraaiere uitstraling. Er zijn verschillende soorten bodembedekkers. Bodembedekkers kunnen daarom ook dienen als decoratie!
 

Bodembedekkers bij Tuinshop

De 5 beste bodembedekkers van Tuinshop dienen een functioneel doel en daarnaast kun je uit verschillende kleuren kiezen voor een chique uitstraling. Het aanbod bestaat uit:

  • Verse boomschors
  • Cacao doppen
  • Kokossnippers
  • Houtsnippers 

De 5e bodembedekker is natuurlijk de laaggroeiende plant. Hiervoor kun je ook uit veel soorten kiezen, afhangend van het effect van de planten, de kleur en de bloeiperiode. Elke vorm van bodembedekking heeft zijn eigen voordelen, naast dat ze elk de grond beschermen tegen vorst, regen en de groei van onkruid. Houtsnippers zijn bijvoorbeeld de meest duurzame optie omdat er het minste verwerkingstijd voor nodig is en het een natuurlijk materiaal is. Tuinshop heeft een ruim aanbod aan houtsnippers en garanderen dat met deze houtsnippers, jouw tuin er tot wel 15 jaar mooi bij kan liggen! Het voornaamste voordeel van het gebruik van kokosdoppen als bodembedekker is dat ze erg lang meegaan, zacht aanvoelen en dus geschikt zijn om onder speeltoestellen te leggen en in de herfst van alle soorten het beste blijft liggen. Zo heb je er weinig omkijken naar en ligt je tuin er het hele jaar mooi bij.
 

Een mooiere tuin met de bodembedekking van Tuinshop

Naast de functionaliteiten van de bodembedekking wordt het vaak ook gebruikt om tuinen mooier te maken en ze een luxere uitstraling te geven. Zo worden er vaak paadjes aangelegd en worden de zachte bodembedekkers vaak ook gebruikt voor het waarborgen van de veiligheid van spelende kinderen. Het leuke van de bodembedekkers bij Tuinshop is dat je ze zowel  in grote hoeveelheden kunt kopen als in kleinere hoeveelheden, voor een lage prijs. Zo kun je helemaal zelf ingeving geven aan hoe je wil dat jouw tuin eruit ziet. Combineer de strooibare bodembedekkers met elkaar en ga op zoek naar natuurlijke bodembedekkers in een kleur die jij mooi vindt! Creëer een veilige en mooie tuin, volledig naar jouw smaak.