Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tips voor het realiseren van de mooiste vlonder

Ben je van plan om een vlonder te gaan bouwen in de tuin met vlonder planken? Dan heb je natuurlijk veel werk te doen! Het maken van de vlonder is echter niet het enige dat je te doen staat. Wanneer je de vlonder af hebt gemaakt, wil je deze natuurlijk ook zo mooi mogelijk tot zijn recht laten komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het toevoegen van tuinmeubels, planten of andere accessoires. In dit artikel willen we je graag enkele tips geven hoe jij de vlonder zo mooi mogelijk kunt maken.

De beste afwerking van de vlonder

Heb je een vlonder geplaatst? Dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk afwerken. Kies er bijvoorbeeld voor om een corenstaal borderrand te plaatsen om de vlonder heen. Deze rand kun je vervolgens ook voor de rest van de tuin gebruiken. Hierdoor krijg je in de hele tuin hetzelfde aanzicht, waardoor het extra mooi overkomt. Daarnaast kun je er direct voor kiezen om de kleurencombinatie die je maakt vaker in de tuin terug te laten komen. Kies er bijvoorbeeld voor om de accessoires of andere objecten in de tuin in dezelfde kleur te nemen.

De juiste tuinmeubelen plaatsen

Een vlonder in de tuin is natuurlijk erg leuk. Het zorgt voor een mooie plek waar je leuk kunt zitten met vrienden en familie. Zorg er daarom voor dat je de juiste tuinmeubelen op de vlonder plaatst. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om een loungeset op de vlonder te plaatsen. Deze kun je vervolgens gebruiken als je vrienden over de vloer hebt of als je kinderen buiten aan het spelen zijn. Heb je bijvoorbeeld een groot grasveld? Dan zal het vaak voorkomen dat de kinderen buiten gaan spelen. Om ze goed in de gaten te kunnen houden, kun je zelf een boekje gaan lezen in de loungeset op de vlonder. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een grote eettafel neer te zetten, zodat je ook buiten kunt dineren.

 

Voeg een tuinoverkapping toe aan de vlonder

Naast dat een vlonder natuurlijk een zeer fijne plek is om te zitten, kun je hem nog beter maken. Kies bijvoorbeeld voor het plaatsen van een tuin overkapping over de vlonder heen. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je goed kunt genieten van het buitenleven. Door de overkapping ben je namelijk in staat om ook van de tuin te genieten als het regent. Daarnaast is het ook voor de zomerse dagen erg goed. De warmte blijft namelijk onder de overkapping hangen. Hierdoor kun je langer buiten blijven zitten. Tot slot kun je de overkapping uitrusten met verschillende gadgets, zoals bijvoorbeeld verlichting of muziekboxen. Zo geniet je optimaal van je eigen tuin met alle gemakken.

Extra accessoires

Wanneer je nu een vlonder bouwt in de tuin of je interieur binnen gaat veranderen, alle ruimtes in en rondom het huis zijn nergens zonder leuke accessoires. Kies er daarom voor om accessoires toe te voegen aan de vlonder. Dit kun je bijvoorbeeld al erg gemakkelijk doen door het toevoegen van planten en bloemen. Je kunt hier bijvoorbeeld erg leuk een bloembak voor maken. Deze bloembak kun je vervolgens op de vlonder laten staan. Daarvoor kies je mooie bloemen uit die goed passen bij je tuin. Ook is het natuurlijk erg leuk om andere accessoires op de vlonder te zetten, zoals bijvoorbeeld verlichting of kaarsen. Heb je een grote tafel op de vlonder staan? Zet er dan een leuke tafelhaard voor buiten op. Deze geeft de gehele vlonder direct een zeer leuke sfeer.