Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Top 5 grote kamerplanten voor een groene woonkamer

Een groene woonkamer is een lust voor het oog en zorgt voor een aangename sfeer. Grote kamerplanten zijn een goede manier om een ruimte groter en luchtiger te laten lijken. Bovendien hebben ze een positieve invloed op de luchtkwaliteit. In deze blog geven we je een overzicht van de top 5 grote kamerplanten voor Vlaanderen, inclusief tips voor verzorging.

1. Alocasia: Een tropische blikvanger

De alocasia is een tropische plant met grote, glanzende bladeren. De plant komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en kan in de natuur wel tot 3 meter hoog worden. In een woonkamer wordt de alocasia meestal niet groter dan 1,5 meter. De plant heeft veel licht nodig, maar geen direct zonlicht. De alocasia houdt ook van een hoge luchtvochtigheid.

Waar te koop?

De alocasia is te koop bij veel tuincentra in Vlaanderen, waaronder Aveve, Garden center Wemmel en Floralux.

2. Ficus: Een klassieker die nooit verveelt

De ficus is een klassieke kamerplant die al eeuwenlang populair is. De plant komt oorspronkelijk uit Azië en Afrika en kan in de natuur wel tot 40 meter hoog worden. In een woonkamer wordt de ficus meestal niet groter dan 2 meter. De plant is onderhoudsvriendelijk en heeft weinig licht nodig. De ficus houdt wel van een regelmatige watergift.

Waar te koop?

De ficus is te koop bij veel tuincentra in Vlaanderen, waaronder Tuincentrum Luyckx, Tuincentrum Interflower en Intratuin.

3. Phalaenopsis: Een bloemrijke eyecatcher

De phalaenopsis is een orchidee met grote, bloemrijke scheuten. De plant komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en kan in de natuur wel tot 1 meter hoog worden. In een woonkamer wordt de phalaenopsis meestal niet groter dan 60 cm. De plant heeft veel licht nodig, maar geen direct zonlicht. De phalaenopsis houdt ook van een hoge luchtvochtigheid.

Waar te koop?

De phalaenopsis is te koop bij veel tuincentra in Vlaanderen, waaronder Tuincentrum Vincent, Tuincentrum Bloemenland en Famiflora.

 

 

4. Spathiphyllum: Een luchtzuiverende beauty

De spathiphyllum is een kamerplant met witte bloemen en groene bladeren. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en kan in de natuur wel tot 1 meter hoog worden. In een woonkamer wordt de spathiphyllum meestal niet groter dan 60 cm. De plant is onderhoudsvriendelijk en heeft weinig licht nodig. De spathiphyllum houdt wel van een regelmatige watergift.

Waar te koop?

De spathiphyllum is te koop bij veel tuincentra in Vlaanderen, waaronder Oh'Green, Pelckmans en Tuincentrum Goessens.

5. Yucca: Een robuuste plant voor elke ruimte

De yucca is een tropische plant met puntige, groene bladeren. De plant komt oorspronkelijk uit Mexico en kan in de natuur wel tot 10 meter hoog worden. In een woonkamer wordt de yucca meestal niet groter dan 2 meter. De plant is onderhoudsvriendelijk en heeft weinig licht nodig. De yucca houdt wel van een regelmatige watergift.

Waar te koop?

De yucca is te koop bij veel tuincentra in Vlaanderen, waaronder Eurotuin, Tuincentrum Thiels en Groencentrum.

Grote kamerplanten: een groene oase voor je woonkamer

Grote kamerplanten zijn een mooie toevoeging aan elke woonkamer. Ze zorgen voor een groene sfeer en hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit. Bij het kiezen van een grote kamerplant is het belangrijk rekening te houden met de hoeveelheid licht en ruimte die je hebt.