Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Tuincentrumoverzicht.be: Grootste online tuincentrumgids van België

Tuinieren doet u niet in uw eentje: laat u inspireren door de tuintips en het tuinnieuws dat Tuincentrumoverzicht.be u te bieden heeft en ga aan de slag. Of u nu een vijver aan wilt leggen of uw oprit opnieuw wilt bestraten: we leggen u graag uit hoe u het beste te werk gaat, zodat u binnen de kortste keren van uw droomtuin aan het genieten bent.
 

Praktische informatie over tuincentra bij u in de buurt

Misschien bent u wel van plan uw tuin te verbouwen of in ieder geval een flinke opknapbeurt te geven. Daarvoor hebt u uiteraard wel de juiste materialen nodig. Bij welk tuincentrum kunt u het beste terecht voor uw gereedschappen en planten en waar scoort u de beste aanbiedingen? Tuincentrumoverzicht.be geeft u een uitgebreide lijst met tuincentra met de mogelijkheid deze te filteren, onder andere op basis van:

 • afstand;
 • hoogste score;
 • meeste reviews;
 • rolstoelvriendelijkheid;
 • parkeergelegenheid;
 • assortiment.

Zo vindt u gemakkelijk een tuincentrum bij u in de buurt dat ook nog eens over de producten beschikt waar u naar op zoek bent. Wilt u vandaag nog een bezoekje brengen aan een tuincentrum? Zie in het overzicht in één oogopslag welke tuincentra op dit moment open zijn en ga langs!
 

Het laatste nieuws uit de tuinwereld

Op Tuincentrumoverzicht.be vindt u een compleet overzicht van de laatste tuintrends en het laatste nieuws uit de tuinwereld. Laat u inspireren en verwerk de opgedane ideeën in uw eigen tuininterieur. Vind bijvoorbeeld tips en ideeën over de volgende onderwerpen:

 • vijver: alles over de aanleg van uw eigen vijver en de manier waarop u het water helder houdt;
 • terras en verlichting: creëer sfeer op uw terras met de juiste verlichting en verwarming;
 • tuinieren: met onze tuiniertips haalt u in ieder seizoen het meeste uit uw tuin;
 • moestuin: kweek uw eigen paprika’s, tomaten en andere groenten;
 • gazon: houd uw gazon het hele jaar door mooi.

Maar ook voor tips over de aanschaf en het onderhoud van kamerplanten kunt u bij ons terecht.
 

Verander uw bezoek aan het tuincentrum in een belevenis

U vindt niet alleen handige tips en tricks op onze website, maar ook leuke informatie over evenementen die door het hele land plaatsvinden. Zo tovert u uw uitstapje naar het tuincentrum om in een belevenis voor het complete gezin. Bezoek met kerst bijvoorbeeld een grote kerstshow in een tuincentrum bij u in de buurt. Bereid u van tevoren goed voor op uw bezoekje door de contactgegevens, openingstijden en routebeschrijving van alle Belgische tuincentra op onze website te bekijken. Wilt u zeker weten dat u een goede keuze maakt? Kijk dan ook zeker naar de recensies die we u in één overzicht tonen. Naast evenementen binnen onze tuincentra lichten we ook leuke activiteiten buiten tuincentra uit die de echte tuinliefhebber zeker zullen aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan een bloemenmarkt of woonbeurs.
 

Al uw tuinwensen in één overzicht

Wanneer u wilt gaan tuinieren, kan het lastig zijn te bepalen waar u moet beginnen. Het lijkt u leuk om een moestuin te starten, maar u wilt ook een vijver aanleggen en ziet dat uw planten nodig bemest moeten worden. Hoe gaat u te werk en waar vindt u de juiste gereedschappen om aan de slag te gaan? Op deze vragen geeft Tuincentrumoverzicht.be u graag een antwoord. De website biedt u niet alleen een duidelijk overzicht van alle tuincentra bij u in de buurt, maar ook een overzicht van tuintips en -ideeën die u houvast geven wanneer u wilt gaan tuinieren. Bezoek onze website en meld u aan voor onze nieuwsbrief om elke maand inspiratie, tuintips en exclusieve kortingen te ontvangen.