Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Uniek en coronaproof kamperen in iemands achtertuin

Voor mensen met groene vingers is hun achtertuin hun projectje én hun trots. Toch groeit de trend om je achtertuin ‘uit te lenen’ aan kampeerders die op zoek zijn naar een plek om hun tent op te zetten, zo valt te lezen op RTLNieuws.nl. Corona heeft dit in een stroomversnelling gebracht, omdat kamperen in de achtertuin aanzienlijk meer coronaproof is dan op een camping met anderen.
 

Groene equivalent van Airbnb

Maar hoe bied je je achtertuin aan als kampeerplek, of hoe vind je iemand die bereid is je te laten kamperen in diens achtertuin? Daarbij biedt Campspace uitkomst. Deze organisatie streeft ernaar het groene equivalent van Airbnb te zijn. Hun platform stelt mensen in staat een zogenaamde ‘microcamping’ te zoeken of aan te bieden. Het gaat niet alleen om een plek om je tent op te kunnen zetten, maar ook om plekken waar je in een reeds voor je klaargemaakte caravan kunt verblijven.
 

Unieke vakantie

Dergelijke microcampings bieden niet alleen de mogelijkheid om coronaproof te kamperen, maar bieden ook een unieke vakantie. Je komt op plekken waar je anders niet zou komen en deelt in de schoonheid van een plek die anders privé en niet toegankelijk zou zijn. Dan levert ook een bepaalde rust én ruimte op die je niet vindt op een grotere camping te midden van andere kampeerders. Vaker dan bij gewone campings is het ook toegestaan om je hond mee te nemen. De prijzen voor deze kampeerplekken zijn vaak heel schappelijk, omdat mensen die ze beschikbaar stellen vooral iets moois willen delen anderen. Dit alles kan ook mensen die anders niet zouden kamperen over de streep trekken. Zij kunnen al hun kampeerspullen vinden op CAMPZ.
 

Achtertuin aanbieden

Wil jij ook je geliefde achtertuin beschikbaar stellen aan gasten om coronaproof te komen kamperen? Dan kun je je aanmelden bij Campspace. Je schrijft zelf een tekst om te beschrijven wat je aanbiedt en je uploadt enkele foto’s. Ook bepaal je zelf de prijs en natuurlijk de beschikbaarheid. Voordat je je tuin of caravan kunt verhuren via Campspace, komt er eerst wel nog een zogenaamde scout langs om een kijkje te nemen en te controleren of alles wel aan de standaarden voldoet.

Zo biedt een achtertuin dus meer dan een plek om je favoriete planten te poten. Natuurlijk sluit het een het ander niet uit. Sterker nog, hoe mooier jouw achtertuin, des te mooier de plek is om er te kamperen!