Vind jouw tuincentrum

Uw gazon herstellen na droogte

De zomer is dit jaar veel droger en warmer dan normaal. Op de satellietfoto’s die de afgelopen tijd van België zijn gemaakt is te zien dat dit gevolgen heeft gehad voor ons levend groen. Het grootste gedeelte van de planten en het gras is namelijk geel/bruin gekleurd. Gelukkig hebben wij een aantal tips om in ieder geval uw gazon weer tot leven te wekken!

Tips voor het herstellen van uw gazon na een lange periode van droogte

  • Betreed uw gazon niet zolang het verdord is. Het gras is nu namelijk erg zwak en u beschadigt het een stuk gemakkelijker.
  • Ook maaien is nu geen goed idee. Begin hier pas weer mee wanneer het regelmatig heeft geregend en het gras alweer is gegroeid tot 8 á 9 centimeter lang. Begint u weer met maaien? Verwijder dan nooit meer dan 1/3 van het gras en gebruik vlijmscherpe messen.
  • Bemest geel gazon niet. Dit is namelijk niet nodig, omdat het gras als het ware een zomerslaap houdt. Niet groeien is het overlevingsmechanisme van gras, omdat alle energie zo naar het gezond houden van de wortels kan gaan.
  • Onkruid kan beter tegen droogte dan gras en het hierdoor wint het de strijd om vocht uit de grond. Onkruid kaapt het vocht dus weg voor de neus van uw gazon. Verwijder regelmatig het onkruid uit uw gazon om dit te voorkomen.
  • Houdt de droogte aan? Bescherm uw gazon dan door deze te bedekken met mulch. Mulch vormt namelijk een beschermlaag tegen de zon én het bevat vocht.

Als u deze tips opvolgt, moet het helemaal goedkomen met uw gazon!