Vind jouw tuincentrum

Vijf keer een alternatieve kerstboom

Toe aan wat afwisseling in uw kerstversiering? Of heeft u een kat in huis of gewoon geen zin in al die naalden? Wij hebben vijf leuke ideeën gevonden voor een alternatieve kerstboom.

Houten plankenboom

Van deze kerstboom bestaan twee varianten; een platte houten kerstboom en een houten kerstboom met draaiende planken. Om een platte houten kerstboom te maken heeft u een aantal planken nodig in steeds een ander formaat. Schroef de planken vast aan een paal, zodat ze een driehoek vormen. Schroef aan deze paal vervolgens een kerstboomvoet. U kunt er voor kiezen om op bepaalde punten plankjes te bevestigen, zodat u hier leuke versiersels op kunt plaatsen. Een houten kerstboom met draaiende planken is gewoon te koop op internet, maar u kunt hem ook zelf maken. Dit is wel een lastige klus! Platte houten kerstbomen zijn trouwens ook te koop in diverse woonwinkels.

Vijf keer een alternatieve kerstboom!Vijf keer een alternatieve kerstboom!

©HouthandelCadero                                 ©KARWEI

[page-break]

Alleen lichtjes!

Nog een super origineel idee: een kerstboom gemaakt van enkel lichtjes. Sla een aantal kleine spijkertjes in de muur, in de vorm van een kerstboom. Span het lichtsnoer hier vervolgens omheen. Hang hier wat leuke kerstballen en figuurtjes aan en geniet iedere avond van een prachtig lichtspektakel! Dit is ook een handige oplossing voor wanneer u weinig ruimte heeft.

Vijf keer een alternatieve kerstboom!

[page-break]

Adventskalender kerstboom

Of kies dit jaar voor een adventskalender kerstboom. Plak envelopjes in de vorm van een kerstboom op uw muur en verras uw partner of familie met lieve briefjes en leuke cadeautjes.

Planken/takken op de muur in de vorm van een kerstboom

Een iets permanenter idee is het bevestigen van planken en takken op uw muur; uiteraard weer in de vorm van een kerstboom. Vindt u dit iets té permanent? Bevestig de planken of takken dan op een witte spaanplaat of andere houten achtergrond. Het leuke aan dit idee is dat u versiering neer kunt zetten op de takken of plankjes.

Vijf keer een alternatieve kerstboom!

[page-break]

Versiering op de muur in de vorm van een kerstboom

Het meest creatieve idee is toch wel om een boom op de muur te maken van enkel kerstversiering. Spijker de versiering op uw muur of op een andere houten achtergrond. Liever niet met spijkers werken? Gebruik dan dubbelzijdige tape.

Succes!

©www.christmaholic.nl