Vind jouw tuincentrum

Wat te doen in januari?

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Als u goede voornemen is om uw tuin beter te onderhouden, helpen we u alvast op weg! Wat te doen in de tuin in januari?

Bomen snoeien!

Heeft u de bomen nog niet gesnoeid deze winter? Dan wordt het hoogtijd dat u hiermee gaat beginnen. Bomen bloeden namelijk niet in de winter en daarom is dit de beste tijd om te snoeien. Snoei uw bomen, struiken en planten dus flink, maar houd wel het model in de gaten. De druif kan slechts tot half januari gesnoeid worden.

Het gazon

Loop niet over uw grasmat heen als het gras bevroren is. U kunt erge beschadigingen veroorzaken! Sneeuw is een goede isolatie voor de planten; laat dit dus lekker liggen.

[page-break]

Tuinplanten

Wat kleur in uw tuin brengen? Plant viooltjes! Dit kan alleen als het niet vriest. Dek wintergevoelige planten af en vergeet de kuipplanten niet. Deze staan rond deze tijd binnen, maar u moet ze dus wel water geven. Zet ze af en toe even buiten tijdens vorstvrij weer of open een raam.

Vijveronderhoud

Vissen hoeven bij temperaturen onder de zes graden niet gevoerd worden. Pas deze maand extra goed op voor reigers; er is immers minder eten te vinden. Zorg dat de vijver niet dichtvriest. Creëer een wak door een pot warm water op het ijs neer te zetten. Ga nooit lopen hakken, want uw vissen kunnen doodgaan door de schokken. Wilt u een vijver gaan aanleggen? Graaf bij vorstvrij weer alvast een gat in de tuin.