Vind jouw tuincentrum

Welke paastakken staan er deze Pasen bij u in huis?

Pasen komt er alweer aan en paastakken horen hier natuurlijk bij. Heeft u al paastakken in huis of moet u deze nog kopen? Paastakken zorgen voor een natuurlijke sfeer in huis en geven ruimte aan uw inrichting. Paastakken maken uw Pasen helemaal compleet. U kunt kiezen voor de originele paastakken en deze versieren met de accessoires van vorig jaar, maar u kunt dit jaar ook andere paastakken neerzetten en deze op een unieke manier versieren. Ook is het versieren van de paastakken een leuke bezigheid om samen met de (klein)kinderen te ondernemen. 

Paastakken kopen of paastakken uit eigen tuin?

U kunt natuurlijk paastakken kopen bij een tuincentrum of bloemist in de buurt, maar wist u dat het ook mogelijk is om paastakken uit eigen tuin te gebruiken? U kunt hier verschillende takken voor gebruiken, waaronder:

  • Wilgentakken
  • Krulhazelaar

De Wilgentakken zijn takken die het meeste worden gebruikt als paastakken. Het zijn prachtige takken die tot wel vier weken mooi blijven en mooie groene knopjes en blaadjes krijgen. Wilt u iets anders dan de reguliere paastakken? Dan kunt u voor de takken van de Krulhazelaar kiezen. Deze takken krullen prachtig om en geven net even dat extra beetje sfeer aan uw woonkamer. Natuurlijk kunt u ook naar keuze voor andere soorten takken kiezen, het is maar net wat u mooi vindt en bij Pasen vindt passen. Tegenwoordig kan het allemaal!

Herkomst paastakken 

Vroeger werden er geen paastakken in huis gezet om de sfeer van Pasen te bewerkstelligen, toen werden hiervoor paasbomen gebruikt. De overgang naar paastakken is eigenlijk gekomen omdat het simpelweg makkelijker is om te versieren en te verzorgen. Vroeger kwamen de mensen bijeen bij de paasbomen om te bidden en zelfs te offeren. Tegenwoordig worden de paastakken vooral gebruikt om het gevoel van pasen naar huis te brengen. 

Paastakken versieren

Paastakken versieren kunt u op verschillende manieren doen. Heeft u zelf geen inspiratie? Daar helpen wij u bij. U kunt zelf paasversieringen maken, of deze gerust kopen in een tuincentrum in de buurt. U kunt van alles in de paastakken plaatsen, tegenwoordig kan het niet gek genoeg. U kunt kiezen uit de felgekleurde eitjes (van plastic of chocolade), kuikentjes, vlinders, veertjes, kralen en nog veel meer. Zelf versiering maken om een unieke paastak te krijgen is helemaal niet zo moeilijk als u misschien denkt. Ook is dit natuurlijk een hartstikke leuke bezigheid om te ondernemen met de (klein)kinderen. Mocht u hier geen tijd voor hebben dit jaar, dan kunt u natuurlijk altijd kunst paastakken kopen die al versierd zijn en deze in de woonkamer of hal neerzetten. Om wat inspiratie op te kunnen doen hebben wij een paar originele ideeën voor de paastakken op een rijtje gezet:

  • Paastakken die in een bepaalde kleur zijn geverfd. U hoeft geen genoegen meer te nemen met bruine of groene paastakken, u kunt deze ook wit of in een andere gewenste kleur verven! Zo krijgen uw paastakken een origineel en vrolijk tintje.
  • Paastakken met tekeningen van eitjes. Laat uw (klein)kinderen prachtige eitjes tekenen en hang deze in de boom. Zo krijgt u uw eigen unieke paastakken met prachtige tekeningen die de takken ook nog eens persoonlijk maken!

Voor meer ideeën en inspiratie gaat u naar een tuincentrum in de buurt. Vrolijk Pasen!