Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Werk jij ook veilig in de tuin?

De zomer loopt op zijn einde en het snoeiseizoen loert al om de hoek. Heel wat bomen, struiken en planten worden dit najaar opnieuw bijgeknipt, zodat ze in het voorjaar optimaal kunnen groeien en bloeien. Ook bij zieke planten is het een goed idee om ze in het najaar opnieuw in model te snoeien. Snoeien doe je niet alleen met het juiste materiaal, het is ook belangrijk om je goed te beschermen.

Laat je professioneel bijstaan

Je tuin onderhouden lijkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Je mag niet zomaar in het wilde weg snoeien en heel wat planten hebben een specifieke verzorging nodig. Daarom is het aangeraden om je te laten bijstaan of adviseren door professionele tuinmannen. Zij hebben de kennis en het juiste materiaal om je tuin te onderhouden. Bovendien zijn zij ook beschermd tijdens werken doordat ze bijvoorbeeld Atlas werkschoenen dragen. Wanneer er tijdens snoeiwerken een zware tak valt, zijn hun voeten alvast goed beschermd. Bovendien blijven professionals ook meer gevrijwaard van vervelende insecten zoals teken, omdat deze werkschoenen goed aansluiten.

Door weer en wind

Wie in de tuin werkt, doet dat niet alleen als de zon schijnt en het heerlijk warm is. Ook wanneer het koud is, regent of waait roept het werk. In zulke gevallen is het belangrijk dat je de juiste werkkledij aanhebt. Je kan werkkleding in een winkel die gespecialiseerd is in beschermende kledij kopen. Werktruien uit hun assortiment houden je gegarandeerd warm bij vriestemperaturen. Maar even goed zijn er werkpolo’s of T-shirts voor bij mooi weer. Ook speciale werkbroeken en overalls voor professionals zijn aan te raden. Die beschikken immers over veel zakken waarin je je werkmateriaal kwijt kan. Deze werkkleding is in verschillende kleuren en maten te verkrijgen. De nadruk ligt altijd op optimale functionaliteit en bewegingsvrijheid, want dat is belangrijk als je in de tuin werkt.

Tuinieren in je vrije tijd

Zie jij je droomtuin al voor ogen? Met deze tips wordt die droom misschien wel werkelijkheid! Voor je iets aanplant, kijk je best eens naar het soort grond in je tuin en de zuurtegraad ervan. Die kan je meten met een pH-bodemtest en op basis daarvan de beste planten voor jouw tuin kiezen. Het is meteen ook een goed idee om planten te kiezen die makkelijk te onderhouden zijn en niet veel zorg nodig hebben om mooi te kunnen bloeien. Tot slot is het belangrijk om het juiste materiaal te gebruiken. Een hark om je grond te bemesten, een scherpe snoeischaar om je haag te snoeien en een tuinslang om je planten water te geven.