Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het hele jaar door genieten van groen in de tuin!

Er is niets zo ontspannend als heerlijk tuinieren in de frisse buitenlucht van jouw eigen tuin, zeker als je daarna kunt genieten van de mooie bomen en bloeiende bloemen! Maar hoe zorg je er nu voor dat je het hele jaar door van groen in de tuin kunt genieten, zelfs als ons wisselende klimaat dit soms lastig kan maken? De juiste oplossing: ga voor een leuke selectie van verschillende planten en bloemen die jou elk seizoen verrassen!

Altijd groen!

Ons wisselende klimaat zorgt ervoor dat we meerdere maanden per jaar uitzicht hebben op kale bomen en struiken, niet echt ideaal. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk planten thuis laten bezorgen waardoor je toch het hele jaar door van groen in de tuin kunt genieten. De kunst is om te kiezen voor een selectie aan planten en bomen voor elk seizoen, zoals wintervaste planten, vroeg bloeiende bloemen en planten die wel tegen wat extra zon en droogte kunnen. We hebben een aantal planten voor elk seizoen voor je op een rijtje gezet:

  • Zomerbloeiers:

Geniet van een oase aan kleurrijke, geurende bloemen tijdens de zomermaanden met bloemen die bloeien in juni en juli, zoals de ontzettend mooie Hortensia met haar mooie bolvormige bloemen in allerlei verschillende kleuren van wit, rood, roze en verschillende blauwtinten. Oorspronkelijk komt de Hortensia uit China en Japan en vanwege haar omvang als struik is ze de ideale zomerplant om alle lege hoeken van de tuin op te vullen. De plant is gemakkelijk in de verzorging en staat bekend als een symbool voor dankbaarheid en schoonheid. 

  • De herfstkleuren:

Tijdens de herfstmaanden is niets zo mooi als de verschillende tinten geel en oranje van de bladeren van de bomen in de tuin. Maar als je op zoek bent naar een groene winterharde struik met geweldige knalgele bloemen, ga dan voor een Mahoniestruik! Deze struik komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, is winterhard en heeft stekelige leerachtige bladeren. Tijdens de zomermaanden zal ze je verrassen met de mooiste gele bloemtrossen en daarna met eetbare besjes (let op, de pitjes zijn giftig!) tijdens de herfstmaanden. De struik is gemakkelijk in de verzorging en staat ontzettend charmant in de voortuin of onder de bomen in jouw achtertuin. 

  • Winterbloeiers:

Online kun je genoeg wintervaste bomen en planten voor in de tuin vinden, maar als je op zoek bent naar een beetje extra kleur tijdens de donkere wintermaanden ga dan voor een Jasminum Nudiflorum, ofwel winterjasmijn. Deze plant met heldergroene bladeren bloeit tijdens de winter en het begin van de lente met ontzettend mooie gele bloemen. Ze is gemakkelijk in de verzorging en heeft niet veel water nodig.

  • Een kleurrijke lente:

De lente is uiteraard het bloeiseizoen voor de meeste tuinplanten, dus dit is je kans om te gaan voor een leuke selectie aan verschillende bloemen en struiken in allerlei kleuren en maten. Ga voor mooie, klimmende bosranken in verschillende roze, paarse, blauwe en witte tinten en combineer ze met de geurende kamperfoelie met haar koperkleurige bladeren en oranje bloemen. Maak het af met een paar leuke Citrus Calamondin, ofwel Filipijnse sinaasappel, met haar opvallende groene vruchten en frisse donkergroene bladeren. Een andere geurende favoriet is de Blauweregen in verschillende kleuren, voor een betoverend weelderig effect tijdens de lentemaanden. 

Het maakt niet uit welk seizoen het is, met de juiste selectie aan planten in de tuin geniet je het hele jaar door van groen en frisheid rondom jouw huis. Zorg ervoor dat je kiest voor planten die het beste bij jouw tuinstijl passen en houdt rekening met de standplaats en verzorging die jouw favoriete planten nodig hebben. 

Bol AlgemeenBol Algemeen