Vind jouw tuincentrum

Zo houdt u uw tuin chemicaliën vrij!

Eén van de tuintrends in 2017 is om uw tuin chemicaliën vrij te houden! Dit is niet alleen beter voor uw eigen gezondheid -vooral wanneer u een moestuin heeft- maar ook voor de gezondheid van uw tuin en voor het milieu. Daarom hebben wij enkele handige tips voor u op een rijtje gezet om uw tuin chemicaliën vrij te houden. U zult merken dat dit eenvoudiger is dan u denkt!

[page-break]

Stop met het gebruik van chemicaliën in uw tuin

Ten eerste is het belangrijk om simpel gezegd te stoppen met het gebruik van chemicaliën. Wanneer u chemicaliën gebruikt om vervelende insecten te doden, zult u hoogstwaarschijnlijk ook goede insecten doden en dit is niet goed voor het ecosysteem van uw tuin! Daarnaast is het zo dat in tuinen waar geen chemicaliën gebruikt worden de aantasting door insecten een natuurlijk limiet kent.

Houd uw tuin ordelijk

Om de kans op verspreiding van ziektes in uw tuin -en daarmee het gebruik van chemicaliën- te verlagen, is het belangrijk dat u uw tuin ordelijk houdt! Door alles ordelijk te houden zult u het aanbod voedsel voor slakken en naaktslakken te verminderen.

[page-break]

Het gaat allemaal om diversiteit

Geef het ecosysteem van uw tuin een boost door uw tuin divers te houden. Het maakt uw tuin niet alleen saai om naar te kijken als u er alleen maar dezelfde planten neerzet, u creëert zo ook een walhalla voor insecten die niet welkom zijn! Hoe afwisselender uw tuin, hoe minder ongewenste insecten van één soort er aangetrokken zullen worden.

[page-break]

Koester de goede insecten in uw tuin

Er zijn ook genoeg insecten die niet slecht zijn voor uw tuin. Sommige insecten zijn zelfs nodig voor planten om te groeien. Naast dat deze “goede” insecten voor uw planten zorgen, bestrijden zij ook ongewenste insecten als slakken en bladluizen. Denkt u dat er te weinig goede insecten in uw tuin wonen? U kunt ze ook kopen in tuincentra!

Neem een wijs besluit, zodat chemicaliën niet nodig zijn

Als u nieuwe planten gaat kopen, denk dan goed na over uw besluit! Onderzoek de achtergrond van de plant. Is het bijvoorbeeld een plant die vele insecten of ziektes aantrekt? Als dit zo is, weet u zeker dat u deze plant niet moet kopen. U kunt bijna alle planteninformatie online vinden! U kunt zo ook uitvinden welke planten goede insecten aantrekken. Deze kunt u veel beter kopen!

[page-break]

Vogels zijn de nieuwe chemicaliën

Wat eten vogels? Insecten! Zij kunnen dus uw beste vrienden in de tuin zijn. Verschillende soorten vogels in de tuin is natuurlijk ook heel leuk om naar te kijken. Leg bijvoorbeeld een kleine pond aan of zet een vogelbadje neer. Dit zal vogels aantrekken en u van uw ongewenste insecten afhelpen!

[page-break]

Plak ze vast

Een andere manier om ongewilde bezoekers te verwijderen is om plakkerige wikkels te gebruiken. Deze kunt u kopen in een tuincentrum of zelf maken. Als u ze zelf wilt maken, zorg er dan voor dat u de juiste kleuren gebruikt. Geel, rood, wit en blauw trekken bijvoorbeeld allemaal verschillende insecten en ziektes aan. Gebruik een plastic zakje om de insecten te verwijderen.

Heel veel succes met het chemicaliën vrij maken van uw tuin!